Největší výhodou inovativního platebního řešení Click to Pay je to, že zákazník si jednou při registraci bezpečně uloží svoji kartu a pak už ji při nakupování na internetu nebude muset nikdy hledat. Zjednodušení nakupující určitě ocení zvláště teď v předvánočním období, kdy obliba e-shopů strmě roste,“ vysvětluje Luděk Slouka, ředitel digitálních plateb společnosti Mastercard pro střední Evropu.

Právě bezpečnost je u Click to Pay na prvním místě. Údaje o kartě se totiž zašifrují a v podobě digitálního otisku zůstanou bezpečně uloženy přímo u karetní asociace. Nikdo další, ani jednotlivé eshopy, kde nakupujete, k nim přístup nemá, takže nemůžou být zneužity.

4 kroky k ušetření času i nervů

Vytvořte si svůj profil Click to Pay ve čtyřech jednoduchých krocích a usnadněte si nákupy online nejen před Vánocemi. Již čtyři banky v Česku podporují jednoduchou a pohodlnou registraci do Click to Pay přímo v bankovní aplikaci. Pokud jste klientem Air Bank, ČSOB, Raiffeisenbank nebo Twisto, můžete se jednoduše registrovat přímo v jejich aplikacích a za pár minut začít platební službu využívat.

1. Přihlaste se do vašeho mobilního bankovnictví tak, jak jste zvyklí, a v detailu platební karty zvolte aktivaci služby Click to Pay
Autor: Mastercard

2. Spustí se proces aktivace, kde je nutné odsouhlasit podmínky registrace a poskytnout potřebné údaje
Autor: Mastercard

3. Dále jen potvrdíte správnost údajů a doplníte kontaktní informace
Autor: Mastercard

4. Následně je vaše platební karta přidána do profilu Click to Pay a máte hotovo. Můžete bezpečně a pohodlně platit na internetu
Autor: Mastercard

Click to Pay je pro klienty všech bank

Tato platební metoda je ale samozřejmě dostupná klientům všech českých bank. Lze ji jednoduše aktivovat na webových stránkách mujmastercard.cz/clicktopay.

  1. Stačí zde vytvořit profil Click to Pay pomocí zadání e-mailu nebo telefonního čísla.
  2. Následně je potřeba zadat údaje z vaší platební karty Mastercard.
  3. Dále je potřeba vyplnit informace o vaší adrese.
  4. V posledním kroku pomocí SMS kódu potvrdíte svou totožnost a celý proces registrace tak úspěšně dokončíte.

Platební metodu Click to Pay je rovněž možné aktivovat i v průběhu samotného placení u internetového obchodníka. Profil je dobré mít vytvořený ještě před nákupem, abyste se v procesu platby už nemuseli zabývat přidáváním karty a zkusili si na vlastní kůži, jak je placení s touto metodou jednoduché. Důležité je, že jakmile získáte svůj účet Click to Pay, můžete tento způsob platby pohodlně použít na všech zařízeních, tedy na mobilech, tabletech i přenosných nebo kancelářských počítačích bez ohledu na značku nebo operační systém.

Počet internetových obchodů, které pohodlnou a bezpečnou platbu díky Click to Pay nabízejí, neustále roste. Aktuálně je jich v Česku přes 14 tisíc, například Datart, Leo Express, Notino, Pilulka, Sportisimo nebo Super zoo. Rozpoznáte je tak, že při výběru způsobu platby uvidíte v nabízených možnostech i symbol Click to Pay. Někdy ho najdete až po zvolení platby kartou. Jedná se totiž o zcela novou platební metodu, kterou obchodníci do svých virtuálních pokladen postupně přidávají.

Logo platební metody Click to Pay
Autor: Mastercard

Bezpečnost a pohodlnost platby na prvním místě

Platební metoda Click to Pay využívá pokročilé technologie a inteligentní zabezpečení. Ke spolehlivé identifikaci zákazníků v reálném čase používá i behaviorální analýzu a biometrii. To vše bez zdlouhavého opisování čísel z platební karty. Služba je přímou součástí platební brány obchodníka, což zákazníkům přináší zjednodušení a zrychlení celého procesu nákupu.

 „Dlouhodobým cílem společnosti Mastercard je proces placení na internetu co nejvíce zjednodušovat a zrychlovat při současném zachování maximální bezpečnosti. Proto jsme přišli se službou Click to Pay a i nadále budeme vyvíjet a zavádět platební inovace zvyšující zákaznický zážitek,“ uzavírá Luděk Slouka z Mastercard.