Netradiční pivní reality show budou moci diváci sledovat od 4.10. 2023 v premiéře každou středu ve 22:15 na televizní stanici Nova Action, v předstihu na VOYO, dále pak na stránkách projektu BeerMaster.cz ze skupiny Fameplay.TV a s časovým odstupem také na všech sociálních sítích a volně dostupných video platformách.

„BeerMaster už není jen reality show o vaření piva a kraftové pivní scéně, je to náročná talentová soutěž založená na prokázání schopností, které jsou nezbytné k provozu hospody či celého minipivovaru,” říká Luboš Kastner, porotce show BeerMaster.

Tvůrci pořadu letos napřímo zvolili ze stovek přihlášených dvacítku nejzajímavějších soutěžících, kteří se v první epizodě utkali v pivním senzorickém testu, z nějž do dalšího kola postoupilo pouhých dvanáct nejlepších.

„V letošní sérii se soutěžící utkají v náročnější, komplexnější a pro diváka atraktivnější studiové reality show, která prověří kandidáty v mnoha disciplínách z oblasti pivovarnictví, gastra, výčepu i servisu,” tvrdí kreativní producent a režisér pořadu Roman Buťa.

V dalších dílech pak stále snižující se počet kandidátů na titul BeerMastera bojuje nejen se zadáním úkolů, jako je například příprava menu, prezentace pivního párování, práce za mistrovským výčepem i zátěžový gastro test či uspořádání pivních slavností, ale také s emocemi a nástrahami připravenými porotou i soutěžícími.

Reality show BeerMaster vznikla v roce 2022 jako edutainment projekt na podporu šíření osvěty o řemeslném pivovarnictví a moderních pivních stylech v České republice, které jsou poslední léta na obrovském vzestupu a těší se velké oblibě běžných konzumentů, milovníků piva i gastro fajnšmekrů.

„Pivo je ušlechtilý nápoj a my se v Budvaru snažíme k němu přilákat co nejvíce lidí, vzbudit v nich opravdový zájem. Protože pivní svět už dávno není nudný a rozhodně má co nabídnout. A to ukazuje i BeerMaster. Chceme, aby se Češi o pivu něco dozvěděli, začali se o něj zajímat a už u něj i zůstali“, říká Aleš Dvořák, porotce show BeerMaster a létající sládek Budějovického Budvaru, hlavního partnera této show. Do samotného finále pak stejně jako loni postoupí dva nejlepší soutěžící, kteří budou vařit své vlastní řemeslné pivo.

V letošním ročníku show BeerMaster čeká vítěze nejenom úkol připravit koncepci restaurace s minipivovarem, ale také vytvořit a prezentovat design a strategii pro svou vlastní pivovarskou značku. Navíc budou muset připravit menu, ať už pivní či jídelní.

Vítěz získá nejen titul BeerMaster 2023, ale také řadu cen, včetně šance uvést vlastní pivo na trh české kraftové scény.

Novou řadu reality show Beermaster můžete sledovat na beermaster.cz nebo na https://www.youtube.com/@beermaster.