Bankéři vám mažou med kolem pusy. Tvrdí vám, že díky pár procentům zhodnocení vyděláte. Vy přitom vedete předem prohraný boj.

Zrádná matematika

Rostou vaše úspory díky úrokům jako houby po dešti? Nenechte se zmást. Na první pohled máte víc peněz, ale koupíte si za ně míň než loni. Co s tím můžete dělat? 

  1. Sklopit hlavu a nechat peníze na zmíněných účtech napospas inflaci.
  2. Začít uvažovat jinak.

Jaké máte možnosti, když se bojíte investování?

Investovat do akcií, dluhopisů nebo třeba kryptoměn si netroufne každý. Pokud se ve světě investic nevyznáte, budete se mít přirozeně na pozoru. A je to tak správně. Pokud chcete své výnosy zvýšit a zároveň se bojíte vysokého rizika, zkuste investiční crowdfunding.

Víte, že…

s českou crowdfundigovou platformou ROIER můžete investovat do úvěrů zajištěných nemovitostmi s výnosností až 10,1 % p. a. a začít vydělávat ihned? Investovat můžete už od 5 000 Kč. U některých portfolií vám dokonce stačí 1 000 Kč. 

Když každý přispěje svým dílem

Investiční crowdfunding funguje velmi jednoduše. Vy a další drobní investoři spolufinancujete drobnými částkami projekty, start-upy nebo nemovitosti. Jako investoři si vybíráte sami, do čeho peníze vložíte. Úspěšný projekt pak generuje všem investorům slušné výnosy. Po ukončení vaší participace se vám vrátí investované peníze zpět a s nimi i poslední renta.

Na investičním crowdfundingu oceníte to, že vám každý měsíc generuje peníze. Úroky vám chodí pravidelně na účet v podobě renty
Autor: Shutterstock

Je tento způsob investování vhodný i pro vás? Podívejte se, jaké má plusy a minusy.

Plusy Minusy
+ možnost investice i po menších částkách - nemožnost s investovanými penězi disponovat ihned (jako např. na spořicím účtu)
+ nižší riziko ztráty investice -  omezený vliv na strategická rozhodnutí projektu
+  úroky se vám vyplácí měsíčně formou renty od začátku investice  
+ sami si vybíráte projekty, do kterých investujete  
+¨snadné investování, které probíhá online  

Co potřebujete vědět, než se do crowdfundingového investování pustíte?

Dobře vybírejte, kam budete investovat. Zvolte si společnost, která má zkušenosti a dobré recenze. Pohlídejte si podmínky, výnosy a záruky. Skvěle si v tomto ohledu stojí crowdfundingová platforma ROIER. Ta nabízí vysoké zhodnocení a relativně nízké riziko. ROIER nabízí důvěryhodné projekty, které prochází pečlivým výběrem a posouzením rizika. Ke každému projektu zveřejňuje podrobné informace. 

Jakmile se do investování zapojíte, už dál nemusíte nic řešit
Autor: Shutterstock

Zvažujete tento typ investování? Nespěchejte a podívejte se na podrobnosti, které vás budou zajímat.

5 zásadních informací o ROIERu, bez kterých se neobejdete

1. Nízký vstupní práh: Nemusíte mít miliony na kontě. Investovat můžete už od 5 000 Kč. U některých portfolií vám dokonce stačí 1 000 Kč.

2. Pevně stanovený výnos: Na rozdíl od klasických účtů přesně víte, jaký výnos můžete očekávat. Aktuálně až 10,1 % p. a.

3. Měsíční vyplácení úroků: A to hned patnáctý den následujícího měsíce. Renta vám chodí po celou dobu, co se na projektu podílíte.

Jaká částka vám každý měsíc na účet přijde, záleží na výši vaší investice
Autor: Shutterstock

4. Registrace probíhá online a rychle: Vše máte zařízené nejpozději do druhého pracovního dne.

5. Je pro běžné lidi. Nemusíte být profesionální investor. Investiční crowdfunding je vhodný i pro obyčejné smrtelníky.

Máte nějaké záruky?

U české crowdfundingové platformy ROIER investujete do úvěrů zajištěných nemovitostmi, ideálně obsazenými nájemníky. Žádný z financovaných projektů se za dobu jejího fungování nedostal do problémů se splácením. Pro všechny případy má každý projekt polštář ve formě tří splátek úroků. Rezerva slouží k tomu, aby se případné problémy vyřešily dřív, než byste je jako investoři stihli zaznamenat. V nejkrajnějším případě by se nemovitost prodala.

Zajímavost: 

Platforma ROIER má několik set registrovaných investorů. Zhruba 70 % z nich investuje opakovaně. Rozmnožte své peníze

Nenechávejte své peníze napospas inflaci. Začít s investováním můžete díky české crowdfundingové platformě ROIER i po malých částkách. Nechcete dál přicházet o své úspory? Zhodnoťte je zde. A užívejte si rentu každý měsíc.

Začít s investováním můžete díky české crowdfundingové platformě ROIER i po malých částkách
Autor: Shutterstock