Jedinečnou příležitost doplnit za příznivou cenu vaši sbírku audio příběhů nabízí v červnu Audioteka. Již po šesté přináší v tomto období s výraznou, tentokrát 50% slevou, řadu titulů napříč žánry. Četné zastoupení mají oblíbená fantasy a sci-fi díla. Na své si přijdou i milovníci detektivek, dobrodružných románů, ale také publicistiky a faktografických děl.

Akce Červen měsíc audioknih je letos rozdělena do tří etap. V každé z nich budou mít zájemci na výběr zhruba ze stovky děl. Jako obvykle platí, že co etapa, to různé tituly. Proto web Audioteky raději sledujte průběžně, aby vám nic zajímavého neuniklo. Tituly vybrané do akce vás tentokrát provedou od minulosti po budoucnost. Přinesou příběhy, s nimiž poznáte světy, kde prostor ani čas nemají hranice. Pokud si tedy na své letní dovolenkové cesty musíte ještě chvíli počkat, s audioknihami si můžete užít dobrodružství už nyní.

Audioknižní skvosty za akční cenu

V nabídce najdete i vybrané tituly v takzvaném superprodukčním zpracování, které vám zajistí mimořádný posluchačský zážitek. Potěší vás obsazení jednotlivých rolí, kterých se zhostili prvotřídní herci. Vychutnáte si špičkový zvuk a také audio kulisy a efekty, které dotváří atmosféru příběhu. V první etapě akce bude se slevou k dostání například autorský audioseriál Jiřího Havelky Agent, který se stal absolutním vítězem prestižní ceny Audiokniha roku 2021.

Pokud si neumíte představit dovolenou bez dobré detektivky, doporučujeme sáhnout po Černé kávě od královny tohoto žánru Agathy Christie. Proslula nejen jako autorka próz, ale také divadelních her – a právě Černá káva je jednou z nich. Přináší napínavý příběh s Herculem Poirotem, který začíná být nesvůj, protože už několik měsíců nepátral po žádném zločinci. I proto vezme zavděk úkolem od proslulého vědce sira Clauda Amoryho. Slavný detektiv má z jeho venkovského sídla převézt do Londýna chemický vzorec zcela nové ničivé výbušniny, který mu, zdá se, chce někdo odcizit. Ač Poirot s kapitánem Hastingsem dorazí dříve, než bylo původně domluveno, záhy vyšetřují nejen krádež, ale rovnou vraždu. V superprodukčním zpracování vyniknou skvělé výkony Daniely Kolářové, Jaromíra Meduny, Simony Postlerové a dalších.

Do akce jde i bestseller od královny detektivních příběhů.
Autor: archiv Audioteka CZ

Jednohlasá klasika nesmí chybět

Oblibě se stále těší i jednohlasé audioknihy. Na horké letní dny doporučujeme prověřenou klasiku Trumana Copoteho Chladnokrevně. Reportážním stylem vypráví o bestiálním zločinu, kdy dvojice mužů v zapadlé vesnici v Kansasu povraždila čtyři členy farmářské rodiny. Capote analyzuje jejich motivy, sleduje průběh vraždy i následné detektivní pátrání a tento děsivý příběh přivádí až na samý závěr, když rekonstruuje potrestání zločinců smrtí. Mrazivý děj vám převypráví Tomáš Juřička.

Na letní dny doporučujeme mrazivou klasiku od Trumana Capoteho.
Autor: archiv Audioteka CZ

Naším posledním tipem, který pořídíte s 50% slevou v rámci první etapy akce, je společenský román Fannie Flaggové Smažená zelená rajčata ve Whistle Stop Cafe. Evelyn se v pečovatelském domě Růžové terasy setkává se starší dámou, paní Threadgoodeovou. Ta jí vypráví poutavý příběh mnohaletého přátelství a fascinující cesty životem, jehož poselství Evelyn přijímá za své a konečně vezme svůj život do vlastních rukou. Vy si jej můžete poslechnout v působivém podání Martiny Hudečkové.

Vychutnejte si poutavý příběh o síle přátelství.
Autor: archiv Audioteka CZ

Tirák se vydává na cestu

A pozor! Kromě akce Červen měsíc audioknih startuje na Audiotece i originální audioseriál Petra Kolečka Tirák. V hlavních rolích excelují Jakub Prachař a Jana Stryková. První díl si můžete poslechnout již nyní, a to bezplatně!

Příjemný poslech díky moderní aplikaci

K poslechu titulů využijete aplikaci Audioteka, která má mnoho užitečných funkcí. Patří k nim zrychlování zvuku, posouvání příběhu po časové ose, podpora Apple Car Play i Android Auto, ale také možnost ovládání přes hodinky Apple Watch nebo s podporou Alexa.

Více informací a tituly, které jsou právě nyní k dostání se slevou, najdete na Audioteka.cz.