Pravidla airsoftu. Kdo z vás o něj může mít zájem?

Airsoftové zbraně jsou s airsoftem neodmyslitelně spjaty. Jedná se o velmi přesné reprodukce střelných zbraní v měřítku 1:1, ze kterých můžete také střílet, ale s úplně jinou municí. Airsoft používá 6mm plastové kuličky a je to 100% bezpečná zábava. Samotné airsoftové repliky jsou dostupné bez jakýchkoli povolení, takže si každý může vybrat a koupit zbraň dle svého výběru.

Můžete si vybrat z velmi odlišných replik střelných zbraní: revolvery, airsoft pistole, pušky a dokonce i granátomety. Můžete je použít na zahradě nebo zajít na airsoftovou akci. Jejich průběh se může značně lišit, ale většinou se jich účastní dva soupeřící týmy a ten, kdo jako první porazí nepřítele, vyhrává. Některé akce jsou také stylizovany jako vojenské manévry nebo vycházejí ze scénářů moderních bitev a válek. To je důvod, proč airsoft přitahuje nejen milovníky střelných zbraní a střelby, ale také milovníky historie. Je to také velmi dobrý způsob, jak se věnovat pohybové aktivitě, socializovat se a zajímavě trávit volný čas. Airsoftové akce většinou trvají pár hodin, ale jsou i akce, které jsou plánovány na celý víkend. Můžete si tedy vybrat tu nejlepší možnost pro vás.

Autor: gunfire.com/cs

Jak začít s prvními airsoftovými akcemi?

Pokud vás zajímá popis airsoftové zábavy, nic vám nebrání se k ní připojit. Můžete shromáždit partu přátel a sami si takové souboje uspořádat, ale ještě lepší variantou bude vyrazit na profesionálně připravenou akci. V mnoha polských městech se pravidelně pořádají airsoftové akce. Můžete tam jet se svým týmem nebo se připojit k týmu vytvořenému pořadateli a předtím projít školením pro začínající hráče. Vyplatí se také procházet místní fóra a tematické skupiny na sociálních sítích.

Pokud se necítíte na to, abyste se hned zapojili do běžné airsoftové bitvy, vždy si můžete procvičit střelbu na terč. K tomu budete potřebovat airsoftovou repliku, kterou zakoupíte například v internetovém obchodě Gunfire. Hned na začátek doporučujeme zvolit některý z jednodušších modelů, který vám umožní seznámit se s principy fungování airsoftových zbraní. Jsme přesvědčeni, že jakmile okusíte airsoftovou bitvu, budete chtít víc. Pak přijde čas na pokročilejší vybavení, které ale na začátek vůbec nepotřebujete. Nejdůležitější je vaše otevřenost novým věcem, dobrá nálada, ochota hrát v týmu a bavit se!