Vinylovou podlahu seženete v celé řadě designů

Určitě se shodneme na tom, že kvalitní podlaha je základem každé místnosti. Právě proto je na místě dát si na jejím výběru opravdu záležet, a to jak po funkční, tak i estetické stránce. V tomto ohledu vám největší výběr dokáže nabídnout zejména vinylová podlaha, která si v průběhu pár let prošla opravdovou evolucí.

Vinylovou podlahu všichni známe především z nemocnic či škol jako kousek nevzhledného a nepoddajného materiálu. To je však minulost a vinylové podlahy se již svým vzhledem hravě vyrovnají i klasické dřevěné podlaze.

V současnosti totiž můžete vybírat vinylové desky v celé plejádě designů, od imitace dřeva až po přírodní kámen. K ucelenému vzhledu napomáhají i podlahové lišty, které jsou téměř ve všech interiérech samozřejmostí. I ty se nabízejí v celé škále designů, díky čemuž je můžete vybrat na míru k vaší podlaze.

Jednoduchá údržba a jedinečné vlastnosti

Vinylová podlaha je oblíbená také pro svoji jednoduchou údržbu, díky čemuž nemusíte využívat žádné speciální přípravky, nebo každý rok shánět odborný servis, jako je tomu například u dřevěné podlahy. Kvalita samotné podlahy se odvíjí i od jejího dodavatele, které ho se vyplatí vybírat s náležitou pečlivostí.

Mezi jedny z největších dodavatelů vinylových podlah se řadí společnost Arbiton, která má ve svém oboru již dvacetiletou praxi. Jejím cílem je především jednoduchost, a proto se v její nabídce nachází převážně vinylová podlaha click. Ta je opatřena speciálním systémem vinyl click, díky kterému je možné vinylové desky jednoduše zacvaknout do sebe – montáž podlahy je tedy podstatně rychlejší.

Běžná vinylová podlaha vám však dokáže nabídnout i další vlastnosti – včetně vysoké odolnosti a tím pádem i dlouhé životnosti. Kromě toho disponuje také vysokou voděodolností, díky čemuž se na rozdíl od plovoucí podlahy hodí i do koupelen či kuchyní.

Ruku v ruce s tím jde nižší hlučnost, která je při koupi podlahy jedním z rozhodujících parametrů. Velkou výhodou je samozřejmě i cena, kterou se jí dokáže vyrovnat pouze již zmíněná plovoucí podlaha – za poměrně nízké náklady tak můžete mít doma opravdu kvalitní a designovou podlahu na míru.