Fotodárky jsou IN

Už po několik let patří mezi oblíbené dárky třeba fotoknihy, které mapují dětství vašich ratolestí od první minuty nebo tam pěkně na jednom místě máte vzpomínky na dovolenou. Mají své místo někde na poličce nebo v knihovně, nemáte je ale na očích. Oproti tomu na kalendář se každý den podíváte. Jak na něj?

Střádejte fotografie

Když se rozhodnete, že nějaký ten fotokalendář vytvoříte, střádejte si po celý rok fotografie. Rozhodli jste se na poslední chvíli? Pokuste se dát dohromady aspoň 13 fotografií na společné téma. Může jít o rodinný rok, oslavy, výlety, rok s domácím mazlíčkem, zážitky z pobytu na jednom místě apod.

Náš tip: Když si fotografie pořizujete, myslete taky na kvalitu a rozlišení. Fotografie určené k tisku musí být v dostatečném rozlišení, jinak se může stát, že nebudou na papíře vypadat ani trochu hezky.

Jak fotokalendář vytvořit?

Nastal den D a vy se chcete pustit do tvorby kalendáře? Tady je návod krok za krokem, jak fotokalendář vytvořit.

Krok první: Jaký fotokalendář budete tvořit?

Základem je ujasnit si, jaký formát a velikost kalendáře chcete vytvořit. Může jít o závěsný, stolní i plánovací kalendář, vždy máte na výběr z několika velikostí.

Víte, že si můžete vyrobit roční, měsíční, dvoutýdenní i týdenní kalendář?

Autor: reptisk.cz

Krok druhý: Připravte si fotografie

O velikosti je rozhodnuto, o typu taky. Už víte, kolik fotografií budete potřebovat, tak si je připravte pěkně na jedno místo. Usnadníte si tím práci.

Náš tip: Fotografie vybírejte podle toho, pro koho je kalendář určený, pokud je to možné, slaďte je s ročním obdobím. K zimním měsícům přiřaďte fotky pořízené v zimě, k letním zase ty zalité sluncem.

Krok třetí: Začněte ten kalendář opravdu tvořit

Fotky i formát máte vybraný, nejvyšší čas pustit se do práce. Není to nic složitého, zvládnete to během pár minut.

Začněte nahrávat vybrané fotografie, zkoušejte je různě rozložit na stránky. Na každé totiž může být víc než jedna fotografie. Nezapomeňte taky v kalendáři vyznačit důležité dny, svátky, narozeniny a výročí.

Víte, že třeba u Reptisk.cz můžete všechny fotografie nahrát do aplikace naráz?

Krok čtvrtý: Odešlete ho do výroby

Máte hotovo? Výborně! Teď už stačí odeslat kalendář do výroby a těšit se, až vám přijde domů a vy si na něj budete moci sáhnout a chlubit se, jak jste to zvládli.