Pocit štěstí, dobré nálady a pozitivní energie – to jsou důvody, proč zábavu vyhledáváme. Ovšem nyní, kdy můžeme jít na fotbal nebo do kina jenom skrze obrazovku, se hodně z nás častěji ubírá k on-line světu. Zvlášť oblíbené je hraní her a sázení, které nabízí útěk od stereotypu, rozptýlení a vyhledávaný adrenalin.

On-line hraní jako nový koníček

Stejně jako jiné zájmy, také hry poskytují pozitivní emoce, momenty napětí a vytvářejí říši fantazie. Abyste se mohli plně položit do světa snů, je dobré znát své hranice. S tím pomůže nový projekt společnosti Sazka HRAJ S ROZUMEM: „Protože se možnosti on-line zábavy neustále rozrůstají, rádi bychom se ujistili, že i když budou lidé doma třeba více hrát, tak budou mít svou zábavu pod kontrolou. Impulzivní rozhodnutí bývají totiž v internetovém světě ještě rychlejší než v tom reálném,“ říká Veronika Diamantová, manažerka projektu Hraj s rozumem, který se zabývá zodpovědným hraním.

Autor: SAZKA

I zábava má své limity

Stejně jako v běžném životě, i v on-line světě potřebujeme pravidla. Ať už se jedná o sázení na fotbalové, hokejové i jiná zápasy, nákupy módních trendů nebo hraní on-line her – vždy se vyplatí vědět, kolik můžeme utratit. Větší klid budeme mít, když si ve svém rozpočtu vyčleníme volné finance, které si vyčleníme na zábavu Nestane se tak, že za měsíc utratíme víc, než nám peněženka dovoluje: „Našim cílem je, aby hra přinášela především radost a aby si lidé uvědomovali, že každý má své limity jinde. Někdo si potřebuje pohlídat čas, který věnuje hraní, někdo naopak objem peněz, které chce do své zábavy vložit. Zároveň chceme upozornit na to, že každý velký hráč ví, kdy má přestat,“ komentuje manažerka Hraj s rozumem.

Koníčky jsou krásná věc, pomohou nám utéct od stereotypu, ale i ony mají své hranice. Nedovolte, aby on-line svět pohltil váš běžný život a s ním i čas a finance.

O projektu Hraj s rozumem

Cílem projektu HRAJ S ROZUMEM je zvýšit povědomí hráčů o zodpovědném hraní, které může pomoci předejít potenciálním problémům způsobených hazardem. Zvyšuje informovanost o možnostech nastavení osobních herních limitů tak, aby případná hra nezpůsobila, i když třeba výjimečně, existenční ani sociální problémy. Snahou je rovněž věnovat pozornost tomu, aby hráči vnímali hru jako zábavu a prostředek k odpočinku a nedostávali se hraním do nepříjemných situací. Více informací na www.hrajsrozumem.cz.

O společnosti SAZKA a.s.

SAZKA a.s. je největší a nejstarší loterijní společnost v České republice s cca 95% tržním podílem na trhu loterií a jiných podobných her. Hlavními loterními produkty společnosti jsou číselné loterie s nejznámější hrou Sportka. Kromě číselných loterií jsou v produktové nabídce stírací losy, sportovní kurzové sázky a rychloobrátkové hry. Druhým pilířem jsou neloterijní služby, zejména největší mobilní virtuální operátor v České republice SAZKAmobil, dobíjení mobilních telefonů a zprostředkování plateb za služby a zboží nebo prodej vstupenek. Své produkty poskytuje SAZKA a.s. hlavně prostřednictvím unikátní prodejní sítě s více než 7 200 prodejními místy rozmístěnými po celé České republice. SAZKA a.s. je členem nadnárodní investiční skupiny KKCG, působící v 11 zemích na 4 kontinentech. Sazka a.s. je součástí mezinárodního loterního holdingu Sazka Group (patří sem rovněž podíly v řecké loterii OPAP, italském Lotto a rakouských Casinos Austria). Více na www.sazka.cz a www.kkcg.eu.