Chcete také lekci od Tigrana?

Série videí s Tigranem v hlavní roli má oslovit zejména mladé řidiče. Videa vznikala pod taktovkou režiséra Pavla Soukupa, autora oceňovaného seriálu #martyisdead, jakou součást kampaně proti agresivitě na silnicích. Tu včetně velmi emotivních televizních spotů představila vloni na podzim Česká asociace pojišťoven ve spolupráci s Besipem a Policií ČR jako reakci na to, jak se k sobě v dopravě chováme. Češi často jezdí rychle, nedodržují bezpečnou vzdálenost a občas ani nedávají přednost tam, kde by měli. Málokdo si ale uvědomuje, že nebezpečné jsou i reakce ostatních řidičů na tyto situace. Sedm z deseti řidičů se alespoň někdy nechá vyprovokovat k agresivní jízdě, ukázal průzkum České asociace pojišťoven.

„Každý z nás to zná, každému z nás se to stává. Kdo kdy nebyl na pokraji toho, aby při řízení ztratil nervy, nebo naopak v situaci, že na něj někdo nevhodně troubil či gestikuloval? Naše společnost je pod tlakem a tato kampaň reaguje na to, co zažíváme v silničním provozu každý den – málo slušnosti, hodně agrese,“ dodává ke kampani výkonný ředitel České asociace pojišťoven Jan Matoušek.

Jste agresivní? Udělejte si test

Součástí projektu je také on-line test způsobu řízení, připravený ve spolupráci s dopravními psychology. Ten už vyplnily desítky tisíc řidičů. Pokud vás zajímá, jestli jste spíš Mirek Dušín nebo váhavý střelec, test si vyzkoušejte. Najdete ho na webových stránkách www.agresivitazabiji.cz.