Ondřeji, dnes vás čeká první zápas s Leicestrem City o postup do osmifinále Evropské ligy. Co od toho zápasu čekáte?

Čeká nás zápas s TOP týmem nejlepší ligy na světě. Pro nás je to v první řadě obrovská výzva. Bylo by v tuto chvíli troufalé vykřikovat o plánech na postup, ale v každém případě chceme navázat na loňskou pohárovou cestu. Ukázat, kam jsme se dokázali posunout. Předvést, jaká je síla současné Slavie. Strašně mě mrzí, že u takového zápasu nebudou moct být naši fanoušci, ale věřím, že jejich podporu budeme cítit i na dálku.

V čem je vaše příprava na takhle důležitý zápas evropských pohárů odlišná od zápasu v české lize? Co všechno si o hráčích soupeře zjišťujete?

Příprava je do jisté míry podobná, nepodceňujeme žádného soupeře. Také v případě Leicestru jsme absolvovali video analýzu a taktickou přípravu, vyzkoušeli jsme si na tréninku některé specifické věci. Je jasné, že vzhledem k síle týmu soupeře bychom nad každým jednotlivým hráčem mohli strávit desítky hodin. Nicméně náš trenérský tým opakovaně dokázal, že nás umí připravit na jakéhokoliv soupeře, detaily z kuchyně samozřejmě prozrazovat nemůžu.

Autor: Puma

Mluvil jste o Leicesteru s Vašimi bývalými spoluhráči ze Slavie Tomášem Součkem a Vladimírem Coufalem, kteří vašeho soupeře znají z jejich působení v Premier League.

S klukama jsme v kontaktu, samozřejmě došlo také na Leicester. Nicméně spíše v odlehčené náladě, kluci nás chystali, že si určitě hezky zaběháme. Zda s klukama řešili nějaké detaily trenéři, to byste se museli zeptat jich.

V posledních dnech panuje pravé zimní počasí a fotbal se hraje ve velkých mrazech. Pro brankáře tyto teploty musí být ještě nepříjemnější, než pro hráče v poli. Jak s těmito podmínkami bojujete?

Je to nepříjemné, ale jednoduše je to realita. Základem je dobré oblečení a zároveň neustálý pohyb. Brankář musí být připraven, nemůže v klíčové situaci ztratit cenné setiny tím, že je jednoduše zmrzlý.

Vy, i celá Slavia, používáte sportovní produkty značky Puma. Vy osobně pak máte kopačky Future Z, které obouváte společně s Neymarem Jr., Marco Reusem a dalším hvězdami světového fotbalu. Proč jste si vybral zrovna tento typ kopaček?

Kopačky jsou pro každého fotbalistu tím základním pracovním nástrojem. Jsem rád, že jsem v dobrých rukou expertů z Pumy, tento typ kopaček jsem si od nich nechal poradit. Vyzkoušel jsem jej a pak již nebylo co řešit. Jsem maximálně spokojený, na kopačky se mohu spolehnout. 

Autor: Puma

Po polovině soutěže máte deset bodů (aktualizovat) náskok v čele Fortuna ligy. Už v kabině mluvíte o titulu?

Nemluvíme, je to nepsané pravidlo, které nemáme problém dodržet. Jakékoliv uspokojení by se nám mohlo vymstít. Titul je samozřejmě naším cílem, ale jdeme krůček po krůčku.

Není možné se nezeptat na vaší budoucnost ve Slavii. V souvislosti s vámi jsou skloňované věhlasné kluby, včetně již zmíněného West Hamu, kde byste mohli vytvořit již pěkně početnou českou kolonii. Máte již představu o tom, jaká bude vaše budoucnost po EURU?

Realitou je, že to opravdu neřeším. Jsem maximálně spokojený ve Slavii, plním si zde své sportovní sny. O moji fotbalovou budoucnost se stará agentura Sport Invest a máme nepsanou dohodu, že jakékoliv případné nabídky bychom řešili společně se Slávií až po sezoně. Chci mít čistou hlavu jen a pouze pro Slavii a případně pak národní tým. 

Nedávno jste veřejně oznámili váš vzájemný vztah s dcerou předsedy představenstva SK Slavia Praha Jaroslava Tvrdíka Janou. Stavíte si společně dům. Je už čas zeptat se na svatbu?

Odpověď bych zkrátil na fakt, že jsem zamilovaný a šťastný. A s tím jsme nyní oba úplně spokojení.

Autor: Puma