Vedení Slavie obdrželo od Ministerstva zdravotnictví oficiální dokument, který jasně vymezuje podmínky, za kterých se může nadcházející utkání odehrát. Ty jsou zejména hygienicko-protiepidemického charakteru a všem hráčům i ostatním účastníkům ukládají například povinnost nosit respirátory FFP2 po celou dobu pobytu s výjimkou samotného zápasu. Samozřejmostí jsou i PCR testy na covid-19, které je třeba absolvovat po vstupu na území ČR. Celá výprava pak musí do oznámení o negativních výsledcích zůstat v karanténě. I předzápasový trénink tak Lišky odehrají ve svém tréninkovém centru a v Anglii se bude konat i tisková konference.

Tým z Leicesteru tak čeká trochu nepohodlí, Slavia se ale může radovat. Pokud by k této výjimce Ministerstvo nepřistoupilo, některé z naplánovaných zápasů by nebylo možné odehrát podle původního plánu a muselo by se přistoupit například ke změně lokace. Takto ale budou hráči Slavie na domácí půdě, což je výhoda, o kterou jen tak přijít nechcete.

To ale neznamená, že by si česká jednička oproti Leicesteru stála špatně. Někteří naopak tvrdí, že jsou šance na čtvrteční zápas vyrovnané a Slavia rozhodně není bez šance. Záleží samozřejmě na aktuální sestavě obou týmů. Od toho pražského se očekává, že nasadí svůj nejsilnější kádr. Leicester ovšem možná zvolí pro tento konkrétní zápas jinou strategii a bude šetřit síly na nadcházející utkání s Aston Villa.I tak se ale dá očekávat velký zájem o výsledek zápasu nejen od českých fanoušků. Slavia je totiž v Anglii v kurzu, a to minimálně od doby, kdy světem prolétlo video zachycující fascinující děkovačku českého týmu po prohraném zápase s Chelsea v roce 2019. Dobré jméno tam Slavii však dělají i obránci Tomáš Souček a Vladimír Coufal, kteří aktuálně hrají za West Ham United, původně však pochází právě z Edenu.

Natěšení na zápas jsou samozřejmě i čeští fanoušci, a to i přesto, že mohou zápas sledovat maximálně tak z pohodlí domova. Vysílat ho bude živě sportovní kanál České televize a mohutně ho promují i české sázkové kanceláře. Online nyní navíc běží i soutěž, kterou pořádá Fortuna na svých FB stránkách a ve které mohou účastníci vyhrát speciální fanouškovský balíček k nadcházejícímu duelu. Balíček bude obsahovat pivo, občerstvení, slávistický dres a šálu a další překvapení včetně voucheru na sázení v hodnotě 2 000,- Kč. Hlavními tvářemi soutěže jsou Michal Suchánek a Vladimír Šmicer, kteří pražským výhercům balíček sami doručí. Mimopražským výhru doveze kurýrní služba tak, aby ji fanoušci měli k dispozici v den zápasu a mohli si zápas náležitě užít.

Pro výhru v soutěži stačí jen lajknout FB stránku Fortuny a do komentářů pod soutěžním příspěvkem napsat město, do kterého by výhra poputovala společně s označením osoby, se kterou se na zápas budete dívat. Soutěžit je možné do neděle 14. února.

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře.