Trendová jednička? Dveře bez viditelné zárubně!

Dovolte minimalisticky pojatým dveřím, aby na sebe upoutaly veškerou pozornost – srovnejte je se stěnou do jedné harmonické roviny díky skryté zárubni AKTIVE, která se navíc zcela obejde bez viditelných obložek. Skrytá zárubeň AKTIVE vytváří hranu průchozího otvoru a lze ji překrýt povrchovou úpravou příčky, například malbou nebo tapetou. Při pohledu na zavřené dveře tak bude výsledkem absolutně čistý průchod s elegantními liniemi, kdy uvidíte pouze dveřní křídlo,“ popisuje Petr Paksi, obchodní ředitel společnosti JAP FUTURE, českého výrobce designových dveřních systémů. Otočné dveře, vhodné pro skryté zárubně, jsou navíc doplněny o skryté panty, které nejsou z pohledové strany vůbec vidět a dveřní komplet tak získává maximální designovou čistotu.

.
Autor: JAP

Slovo odborníka: Otevírejte tam i sem

Petr Paksi, obchodní ředitel JAP FUTURE:
„Skrytou zárubeň AKTIVE oceníte i tehdy, pokud chcete mít v jedné místnosti vedle sebe dvoje dveře, které se otevírají každé na jinou stranu. U klasických zárubní je nemožné, aby dvoje sousedící dveře v jedné stěně z pohledové strany lícovaly s povrchem příčky, pokud se jedny otevírají k sobě a druhé od sebe. Skrytá zárubeň AKTIVE to ale dokáže. Každé dveře můžete otevírat na jinou stranu, ale z pohledové strany budou stále elegantně tvořit jednu rovinu.“

.
Autor: JAP

Skryjte zárubeň i u posuvných dveří

Minimalistické provedení dveřního průchodu můžete mít nejen u klasických otočných dveří, ale i u těch zasouvacích do pouzdra ve stěně. To umožňuje stavební pouzdro AKTIVE, které taktéž postrádá vnější obložky, podtrhuje tak elegantní design celého interiéru a zároveň poskytuje i úsporu místa. „Pouzdro pro zasouvací dveře tvoří hladký průchozí otvor bez viditelných zárubní a plechovou „kapsu“, do které dveře zajíždí a která nahrazuje část příčky,“ doplňuje Petr Paksi. Eleganci tohoto provedení ještě více vyzdvihuje komfort bezhlučného zavírání dveří díky tichému dorazu. V případě varianty pouzdra AKTIVE KOMFORT pro dvoje jednokřídlé dveře je navíc možné využít praktické synchronní otevírání a zavírání obou dveřních křídel.

Jakým dveřím bude skrytá zárubeň slušet?

Ať už zvolíte skrytou zárubeň pro otočné nebo posuvné dveře, skvěle si s ní bude rozumět dveřní křídlo s moderním hliníkovým rámem a unikátně řešeným povrchem. Ideálním příkladem takových dveří jsou MASTER DOOR a STING DOOR, jejichž vzhled skýtá mnoho možností. „Na povrch dveří MASTER DOOR můžete zvolit klasickou dýhu, lakované sklo, Grafosklo, zrcadlo, odolné lamináty dokonale imitující například kámen, či speciální desku určenou pro nanesení stěrky, malby nebo tapety. Tyto materiály lze navíc vzájemně libovolně kombinovat a také je možné zvolit pro každou stranu dveří jiný vzhled,“ popisuje možnosti povrchů dveří MASTER DOOR Petr Paksi z JAP FUTURE. Dveře STING DOOR využívají shodný hliníkový rám, rozdíl je ovšem v tom, že výplň je vložena do jeho středu a je nejčastěji skleněná. Nemusí jít přitom pouze o čiré sklo, ale i o tónované, mléčné, pískované sklo nebo zmíněné Grafosklo s motivem, který lze vybírat z originální kolekce JAP FUTURE, z fotobanky ale i z vlastních fotek. Ať už ovšem zvolíte jakékoli z provedení, výsledkem budou unikátní dveře, které se stanou designovou dominantou vašeho interiéru.

Více informací najdete na www.japcz.cz.

.
Autor: JAP