Co se řekne, to platí…

„Když nám holky z personálního vytiskly všechny benefity, tak jsem koukal, kolik toho je. V jiných fabrikách, kde jsem tady v okolí Kladna dělal, naslibují hory doly a pak z toho nic není, ale tady co se řekne, to platí,“ vyprávěl nám pyšně Lukáš, jeden ze zaměstnanců kladenské LEGO® továrny. „Taky mě baví, že vám tady pomůžou najít to, v čem budete dobří. Já si vyzkoušel kontrolu stavebnic i pořádnou fyzickou makačku na pozici infeedera. A dneska školím zaměstnance.“

Interiér LEGO továrny
Autor: LEGO Production s. r. o.

Lukáš dostal doporučení na pozici od kamaráda z kapely. Zrovna byl bez práce a pro požadovanou pozici měl všechny předpoklady. Tak to zkusil a do 14 dní měl domluvený pohovor. Pak už to šlo rychle. Lukáš měl ještě v ten samý den – dokonce dvě hodiny po pohovoru – jasno, kde bude v následujících letech pracovat.

Továrna, kde se uplatní i ti neposední

„Já v továrně začínal jako údržbář na strojích, ale to mi nestačilo. Naučil jsem se programovat accessové databáze a přišel s projektem, který nám tady zdigitalizoval práci a ušetřil spoustu papírování,“ vysvětloval nám Gabriel. Ten dnes pracuje v tzv. systémovém týmu a hledá, co kde vylepšit a posunout dál. Přinese nápad, šéf zjistí, kolik to ušetří, řekne OK a jde se na to. Našel si práci, která ho baví a dává mu smysl.

Gabriel v továrně
Autor: LEGO Production s. r. o.

A jak to v kladenské LEGO továrně vlastně vypadá?

Kladenská továrna je jedním z pěti výrobních závodů LEGO Group. Do Kladna se vozí již vylisované kostičky z dalších LEGO továren. Tady se tisknou dekorace, třeba obličeje, oblečky a další prvky na minifigurky, a potom se vše balí do finálních krabic. Každý měsíc z Kladna putují do světa miliony stavebnic. Provoz továrny je nepřetržitý, tedy 7 dní v týdnu, 24 hodin denně. Směny jsou dvanáctihodinové, kdy čtyři dny pracujete a čtyři máte volno.

Chcete to zažít na vlastní kůži a pracovat s Lukášem, Gabrielem a dalšími prima kolegy?

Napište nám na prace@LEGO.com nebo zavolejte na telefon 800 111 119. Třeba máme volnou pozici právě pro vás, podívat se můžete tady.