Fotokniha z prázdnin je totiž mnohem víc než obyčejná sbírka fotografií nebo album, natož sbírka fotek v počítači. Kromě snímků se v ní mohou objevit i texty nebo speciální výzdoba. Vaše fotokniha se proto může stát třeba originálním cestovním deníkem. Stačí, když ke každé fotografii přidáte i krátký popis.

Nechte se inspirovat

Vytvořit prázdninovou fotoknihu je snazší, než myslíte! Nejdřív se zaměřte na její koncepci. Na stránkách fotoknihy se totiž objeví přesně to, co chcete. Může vypadat třeba takto:

  •  Album s nejkrásnějšími místy vaší dovolené 

Rádi cestujete? Vytvořte si vlastní album s fotografiemi nejdůležitějších míst, která jste navštívili. Můžete do něj zařadit největší turistické atrakce, ale i místa, která jste sami objevili. Romantická vyhlídka, zapadlá vesnička s neopakovatelnou atmosférou nebo kavárna, kde jste ochutnali tu nejlepší zmrzlinu na světě?

Každé takové místo, které vás chytilo za srdce, může zabrat celou stránku alba. Nezapomeňte přidat k fotkám i popisek a datum návštěvy! 

  • Cestovní deník

Vydali jste se na několikatýdenní výpravu, a každý den jste poctivě dokumentovali objektivem fotoaparátu? Vyberte několik snímků, které ukážou vaše cestovní výzvy. Ke každému dni dopište krátký příběh – konkrétní zprávu nebo palubní deník. Možná jste si dělali poznámky během cesty? Bude to perfektní!

.
Autor: Empik Foto Sp z o.o.

  • Gastrodovolená

Ve fotoknize se soustřeďte na to, co se vám podařilo na cestách ochutnat. Pokud jste náruživý gurmán, který chce okusit všechny místní speciality, dokážete pomocí jejich fotek vyprávět opravdu výjimečný příběh. A pokud jste získali i recepty jídel, které jste nafotili, tím lépe!

Už víte, jak bude vypadat vaše fotokniha z prázdnin? Nastal čas se do toho pustit s Empik Foto! Jak na to?

1.      Fotografie si připravte v digitální podobě – stáhněte si je např. na           disk v počítači nebo do smartphonu.

2.      Vyberte vhodnou šablonu fotoknihy nebo možnost
         „vlastní projekt“.

3.      Určete, jaký rozměr a kolik stran bude fotokniha mít.

4.      Uspořádejte fotografie ve správném pořadí, přidávejte texty,                   kliparty a pozadí.

5.      Až projekt dokončíte, potvrďte ho a rozmyslete si, kolik kusů                   fotoknihy potřebujete. Můžete to být pěkný dárek pro vaše                     spolucestovatele.

Hotovo! Teď odpočívejte a nechte nás pracovat. Už brzy se fotokniha vydá na cestu k vám!