Kamera na čelním skle může být spolehlivým svědkem

V momentě, kdy se dostanete do situace tvrzení proti tvrzení, tak mít kamerový záznam určitě není k zahození. Takový záznam vám ve spoustě případů dokáže ušetřit velké množství starostí i peněz (samozřejmě, pokud nejste viník). Dávejte si ale pozor, zpracování záběrů pro osobní potřebu řidiče zákon na ochranu osobních údajů sice dovoluje, ale nesmíte je dále šířit ani zveřejňovat! Než se tedy do auta rozhodnete nainstalovat autokameru, tak se seznamte s pravidly pro záznam apod.

Autokamera Niceboy PILOT Q8 jako pravá ruka řidiče

Jedná se o dílo české společnosti Niceboy a vlajkovou loď mezi jejími autokamerami. Kromě natáčení dokáže upozornit i na opuštění jízdního pruhu či měřící radar. Kamera umí maximální rozlišení 2304x1296 pixelů a disponuje 30 FPS. Před vozem dokáže zabírat 170 stupňů. Díky dostupnému rozlišení, které na dnešním trhu patří k tomu lepšímu, co v autokameře můžete dostat, je obraz kvalitní nejen za světla, ale i zhoršených podmínek. Registrační značku na autě jedoucím ve městě před vámi tak přečtete i za snížené viditelnosti či v noci.

Kamera je vybavena systémem GPS a dokáže tedy mapovat vaší trasu včetně rychlosti a vy si ji můžete zpětně prohlédnout na svém počítači. To ale není největší výhoda. Kamera navíc pracuje s vlastní databází měřících radarů a dokáže vás s předstihem varovat. Hlas vás upozorní na měření včetně údaji o rychlosti a hlášení se objeví i na displeji. Tuto funkci si můžete přizpůsobit vlastnímu vkusu, tedy nechat zapnutý pouze hlas a displej vypnout (kamera přesto nahrává), případně nechat zapnutou pouze obrazovku.

Autor: www.niceboy.cz

Kamera Niceboy PILOT Q8 stojí na oficiálních stránkách výrobce 2.999 korun. To na dnešní poměry rozhodně není moc. K tomu vám ušetří peníze za pokuty i pomačkané plechy, které byste v případě absence očitého svědka eventuálně museli hradit z vlastní kapsy a hlavně nervy při dohadování s pojišťovnou. Pokud chcete kameru, která dobře točí, ale hlavně umí i řadu funkcí navíc, můžeme Niceboy PILOT Q8 určitě doporučit třeba jako vánoční dárek.

Více informací a další produkty naleznete na https://niceboy.eu/cs/kamery/autokamery