Chtít půjčku, a splácet přitom již jiné úvěry, není dobrý nápad

Splácíte už hypotéku, nové auto a půjčku, kterou jste si pořídili na letní dovolenou? V tom případě se zamyslete, jestli budete schopni splácet ještě něco dalšího, v opačném případě byste se totiž mohli velmi snadno dostat do problémů. Pokud si ale se svými příjmy věříte natolik, že to zvládnete, tak se v bance aspoň nejprve informujte o možnosti sloučení úvěrů s navýšením potřebné částky. Snížíte tak riziko, že vám banka další úvěr nenabídne.

Opravdu ta věc stojí za to, abych se zadlužil/a?

Potřebujete si pořídit věci na běžný chod domácnosti, jako je pračka, vysavač či lednička, nebo novou kabelku a větší televizi? V tom je podstatný rozdíl, vyloučíme-li to, že každý může mít jiné priority a někteří tak dají přednost lepšímu zážitku z filmu než vypranému oblečení a čisté domácnosti. Ať tak či onak, vždy si před žádostí o jakoukoli půjčku položte zásadní otázku: Stojí mi to za to?

Dejte si pozor na vysoké úroky a RPSN

I ve finanční tísni byste měli zachovat chladnou hlavu a vědět, jaké údaje si u půjčky pohlídat. Rozhodně neberte první nabídku, která se naskytne! Orientovat se při výběru půjčky pouze podle úrokové míry totiž není vůbec dobrý nápad. Zaměřte se spíše na hodnotu RPSN (roční procentní sazbu nákladů), která zahrnuje všechny poplatky a slouží tak jako spolehlivý ukazatel výhodnosti půjčky.

Úvěrových produktů se nebojte, ale využívejte je zodpovědně

Pokud používáte kreditku nebo kontokorentní úvěr, ukazujete bankám, jaký jste dlužník. Když je máte, tak se nic neděje. Správným používáním těchto produktů naopak dáváte najevo, že jste svědomití a zodpovědně plníte své závazky. Proto si hlídejte přečerpání kreditky nebo pravidelné splátky. Pozor si dávejte například na připsání úroků na kontokorentu na konci měsíce. Když už se blížíte k přečerpání limitu, tak se po připsání úroků může snadno stát, že limit překročíte a dojde k nepovolenému přečerpání.

Pokud máte například pár dní do výplaty a nutně něco potřebujete zaplatit, tak si můžete sjednat rychlou online půjčku u Viva Credit. První půjčku nabízejí zdarma.

Společnost VIVA Credit s.r.o. je specialista na krátkodobé půjčky s dobou splatnosti až 35 dní. Společnost má licenci ČNB a dobré reference. Momentálně má Viva Credit speciální nabídku pro nové klienty. Více se dozvíte na www.viva-credit.cz.