Jarní pomazánky - Přijdete jim na chuť

/
  • Pomazánky jsou chutnou večeří i svačinou.
    Pomazánky jsou chutnou večeří i svačinou. (Hellmann´s)
    1. dubna 2016 ● 08:00

    Se změnou počasí se nám mění i chutě. Nahraďte teplé večeře pomazánkami se spoustou zeleniny a tmavým pečivem.

  • 1.

    Vajíčková pomazánka

    s
    s
    Autor: Hellmann´s

    4 porce

    Budete potřebovat: 

    6 natvrdo uvařených vajec

    4 lžíce delikátní majonézy

    1 kávová lžička hořčice

    špetka cukru

    špetka soli

    pepř

    2 nakládané okurky

    1 malá červená cibule

    snítka řeřichy

    tmavé pečivo

     

    Vejce nasekáme nahrubo. Okurky i cibuli nakrájíme na jemné kostičky. Vše smícháme s majonézou Hellmann’s, hořčicí, nasekanou pažitkou a dochutíme solí, pepřem a špetkou cukru.

    Podáváme na tmavém pečivu posypané řeřichou.

     

  • 2.

    Masová pomazánka

    s
    s
    Autor: Hellmann´s

     

    4 porce

    Budete potřebovat:

    100 g vepřové kýty

    1 červená paprika

    1 malá cibule

    2 stroužky česneku

    2 lžíce kečupu

    1 lžíce oleje

    sůl

    pepř

    2 lžíce delikátní majonézy 

    nať z jarní cibule

     

    Na oleji orestujeme na kostičky nakrájené maso. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, na tenké plátky papriku, sůl, pepř a opékáme na mírném plamenu 5 minut. Poté vložíme rozdrcený česnek a promícháme. Po půl minutě zalijeme 1 dcl vody a kečupem, přikryjeme poklicí a dusíme maso doměkka. Po udušení by v rendlíku neměla zůstat skoro žádná tekutina.

    Vychladlé maso i se zeleninou vložíme do kútru, přidáme majonézu Hellmann’s a vymixujeme na jemnou pomazánku (nebo umeleme najemno).

    Posypeme nasekanou jarní cibulkou a podáváme s křupavými řapíky celeru.

    TIP: Do pomazánky můžeme přidat chilli papričku.

     

  • 3.

    Lososová pomazánka – jarní sendvič

    s
    s
    Autor: Hellmann´s

     

    1 porce

    Budete potřebovat: 

    50 g uzeného lososa

    1 lžíce majonézy

    mletý pepř

    sekaný kopr

    1 natvrdo uvařené vejce

    2 ředkvičky

    několik lístků rukoly

    1 tmavá bageta

     

    Lososa najemno nasekáme, smícháme s majonézou Hellmann’s, koprem a mletým pepřem. Bagetu rozkrojíme podélně napůl, nasucho otoustujeme. Oba díly potřeme pomazánkou, na spodní díl poklademe na kolečka nakrájené natvrdo uvařené vejce, plátky ředkvičky, posypeme mladými lístky rukoly. Odekorujeme nahrubo nadrceným pepřem (nejlépe červeným a černým) a hrubozrnnou solí.

    TIP: Hotový sendvič můžeme zakápnout několika kapkami citronové šťávy.

    Zdroj a foto:  Hellmann’s

     

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi

Dnešní horoskopy