Jarní pomazánky - Přijdete jim na chuť
-
Pomazánky jsou chutnou večeří i svačinou.
Se změnou počasí se nám mění i chutě. Nahraďte teplé večeře pomazánkami se spoustou zeleniny a tmavým pečivem.
- 1.
Vajíčková pomazánka
4 porce
Budete potřebovat:
6 natvrdo uvařených vajec
4 lžíce delikátní majonézy
1 kávová lžička hořčice
špetka cukru
špetka soli
pepř
2 nakládané okurky
1 malá červená cibule
snítka řeřichy
tmavé pečivo
Vejce nasekáme nahrubo. Okurky i cibuli nakrájíme na jemné kostičky. Vše smícháme s majonézou Hellmann’s, hořčicí, nasekanou pažitkou a dochutíme solí, pepřem a špetkou cukru.
Podáváme na tmavém pečivu posypané řeřichou.
- 2.
Masová pomazánka
4 porce
Budete potřebovat:
100 g vepřové kýty
1 červená paprika
1 malá cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce kečupu
1 lžíce oleje
sůl
pepř
2 lžíce delikátní majonézy
nať z jarní cibule
Na oleji orestujeme na kostičky nakrájené maso. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, na tenké plátky papriku, sůl, pepř a opékáme na mírném plamenu 5 minut. Poté vložíme rozdrcený česnek a promícháme. Po půl minutě zalijeme 1 dcl vody a kečupem, přikryjeme poklicí a dusíme maso doměkka. Po udušení by v rendlíku neměla zůstat skoro žádná tekutina.
Vychladlé maso i se zeleninou vložíme do kútru, přidáme majonézu Hellmann’s a vymixujeme na jemnou pomazánku (nebo umeleme najemno).
Posypeme nasekanou jarní cibulkou a podáváme s křupavými řapíky celeru.
TIP: Do pomazánky můžeme přidat chilli papričku.
- 3.
Lososová pomazánka – jarní sendvič
1 porce
Budete potřebovat:
50 g uzeného lososa
1 lžíce majonézy
mletý pepř
sekaný kopr
2 ředkvičky
několik lístků rukoly
1 tmavá bageta
Lososa najemno nasekáme, smícháme s majonézou Hellmann’s, koprem a mletým pepřem. Bagetu rozkrojíme podélně napůl, nasucho otoustujeme. Oba díly potřeme pomazánkou, na spodní díl poklademe na kolečka nakrájené natvrdo uvařené vejce, plátky ředkvičky, posypeme mladými lístky rukoly. Odekorujeme nahrubo nadrceným pepřem (nejlépe červeným a černým) a hrubozrnnou solí.
TIP: Hotový sendvič můžeme zakápnout několika kapkami citronové šťávy.
Zdroj a foto: Hellmann’s