Adventní kouzlo v horách

Mallnitz je vesnice, která adventem žije. Leží v regionu národního parku Hohe Tauern a tradice zde mají své neodmyslitelné místo. Tvoří totiž protiklad hektického předvánočního ruchu ve městech. Přímo na návsi se koná adventní trh se stánky z regionu, programem pro děti, výstavou jesliček a působivou světelnou stezkou podél adventní trasy, která vás zavede do adventu z dávných dob. K výchozímu bodu Katschbergské adventní stezky ve výšce 1750 metrů nad mořem se dostanete pěšky po 2,5 kilometrů dlouhé stezce zvané Wichtelweg, nebo se svezete romanticky zasněženou zimní krajinou kočárem taženým koňmi. Na osvětlené zimní adventní stezce se můžete těšit na rustikální seníky nebo živý betlém s ovcemi a poníky. Nejmenší návštěvníky během „Ski- a Thermenadvent“ v Bad Kleinkirchheimu mezi vrcholy pohoří Nockberge zaujme Ježíškova pošta a adventní dílna. Působivou atmosféru na kluzišti v malebné vánoční vesnici v lázeňském parku dotváří překrásné světelné instalace. Mezitím se termální lázně St. Kathrein v předvánočním období promění v poklidnou záplavu rozsvícených svíček.    

Rozzářený advent ve městě světel

Město světel Villach vás během adventu okouzlí tisíci a tisíci rozzářených světýlek, obří věží ze svíček a také rozmanitou adventní nabídkou dobrého jídla a pití na horských chatách. Osvětlený zimní pohádkový les před Parkhotelem dotváří kouzelnou atmosféru a nadšení bruslaři určitě ocení kluziště pod širým nebem. Vánoční trh v Klagenfurtu am Wörthersee vám splní všechna přání. Potěší vaše smysly, spojuje tradice a moderní pojetí adventu, a nesmíme zapomenout ani na regionální speciality. Na nádvoří Landhaushofu během tichého adventu zazpívají nejlepší korutanské pěvecké sbory a z městské farní věže zazní vánoční kvartet.

Předvánoční romantika u jezer

Dechberoucí výhledy na celé Korutany, zábavný zimní program pro děti, regionální pochutiny a skvělou hudbu slibuje advent nad oblaky na Pyramidenkogelu, nejvyšší dřevěné vyhlídkové věži na světě o výšce 100 metrů. Město andělů Velden v předvánočním období předvádí své umělecké řemeslné výrobky, kulinářské speciality a plovoucí adventní věnec. Nezapomenutelné chvíle prožijete v lázeňském parku na dětském adventu v nové podobě a okouzlí vás také zbrusu nový světelný koncept. Nádherné kostely na poloostrově Maria Wörth se stanou dějištěm tradičního církevního adventu s prvotřídním koncertním programem. Při „tichém adventu“ v Pörtschachu zazní nejkrásnější adventní písně v podání korutanských pěveckých sborů. Rodiny s dětmi potěší Ježíškova loď. Kromě toho zde mohou poslat zprávu v láhvi nebo se na romantické vycházce s pochodněmi po břehu poloostrova vydat k živým jesličkám.     

Náš tip: lodí hned k několika adventním trhům u jezera Wörthersee

Zažijte předvánoční záplavu světel ze zcela nové perspektivy. Lodě na Wörthersee míří k adventním trhům ve Veldenu, Pörtschachu, Klagenfurtu a do Maria Wörth.

„Budiž světlo“ je motto adventu u jezera Millstätter See, který vás nadchne uměleckými světelnými instalacemi na inspirativní procházce po „millstättské adventní stezce světel“. Cestou vás budou doprovázet digitální vánoční příběhy. Nejmenší návštěvníci se mohou těšit na překrásný pohádkový svět s mluvícím stromem s vílami. Okouzlí vás také zimní plavba lodí a malé lodičky s vlastním přáním, které vypustíte na jezero.