1. Najděte si společné zájmy


Jedním z důvodů ztracené vášně ve vztazích je to, že partneři nesdílejí mnoho společných zájmů, cílů a tužeb. Jestliže váš partner chce úplně jiné věci než vy, neexistuje příliš důvodů, které by vás mohly udržet spolu. Praktickým řešením může být kompromis. Při komunikaci se proto zaměřte na společné zájmy a potřeby. Existuje nějaký způsob, jak je můžete proměnit ve společné chvíle? Pokud jsou oblasti, které by se mohly překrývat, zaměřte se na ně. Každé malé gesto se nakonec může stát krokem správným směrem. Vypněte tedy televizi a jděte si místo toho spolu zaběhat, zacvičit, zajděte si do kina, na bowling, do nové restaurace, zkoušejte nové věci společně. Zkrátka cokoliv, co vás znovu sblíží. 

2. Komunikujte spolu.

Nebojte se sdělit ani své fantazie Jestli se chystáte vrátit do vztahu lásku a vášeň, komunikace bude hrát významnou roli v tom, aby se tak stalo. V určitém okamžiku nedostatek vášně ve vašem vztahu nutně začne způsobovat napětí. Promluvit si o všem, co vás trápí a mohli byste ve vztahu vzájemně zlepšit, je skvělým výchozím bodem pro obnovení důvěry. 

Většina z nás má ve způsobu komunikace přirozeně zaujaté vnímání. Je váš partner spíše tichý posluchač nebo radši mluví, než naslouchá? Možná váš partner preferuje kinestetickou komunikaci a reaguje na podněty doteku, kdy potřebuje mít fyzické ujištění nad verbální komunikací. Neschopnost mluvit stejným „jazykem lásky“ může vysvětlovat, proč ve vašem vztahu chybí vášeň. 

„Velice často spolu páry o fantaziích nemluví, tím pak vzniká tak trošku zakázané ovoce, které si chce pak jeden z partnerů realizovat někde jinde. Mám zkušenost s páry, které si naopak otevřeně o jejich chutích povídají a tím i zamezují tvorbě nových vztahů, neb si zafantazírují a akceptují se navzájem. A už tím prochází jistou další jiskrou. Jiné páry si u mě řeknou, že je přitahuje někdo další. Tím se spolu rovněž posouvají dál, akceptují se a snaží se dohnat, co tedy chybí v jejich vztahu. Komunikujte, jak je to jen možné a zakázaná ovoce využijte ve svůj prospěch,“ doporučuje psycholožka Simona Hřebíčková.  

3. Pořiďte si sexy prádlo

Běžně se párům, které jsou ve vztahu delší dobu, zdá, že jejich erotický život je více či méně monotónní. Žádná snaha, představivost nebo svádění. Abyste udrželi vášeň a upoutali vašeho partnera, můžete využít sexy prádlo. 

Od hlubokých podprsenek přes krajkové až po hezké kalhotky a tanga, můžete přidat i podvazky. Vyberte si cokoliv, v čem se budete cítit dokonale sexy a přitažlivá. Sexy spodní prádlo je třešnička na dortu, která se rozhodně stane dokonalým dezertem.  

4. Vyzkoušejte afrodiziakální potraviny

Dodávají vám některá jídla milostnou náladu? Určité potraviny skutečně vedou ke zvýšení touhy. I když to není klíčem k okořenění vašeho milostného života, některé potraviny obsahují sloučeniny „feel good“ jako je kapsaicin v chilli papričkách, který zlepšuje tělesné pocity, nebo antioxidanty v ovoci, jako jsou třešně, granátová jablka, fíky a jahody, které zlepšují krevní oběh. Jiné jako ústřice, chřest a fíky připomínají naše nejintimnější části těla.  

Mezi nejběžnější potraviny, které jsou považovány za afrodiziaka, patří čokoláda, fíky, ústřice, jahody, vodní meloun, pikantní chilli papričky, artyčoky a chřest. Za pociťováním zvýšeného libida při konzumaci těchto potravin je možná placebo efekt než cokoli jiného, ale pokud vztah potřebuje nakopnout, tak neuškodí si zajít na romantickou večeři z ústřic, chřestu a jahod máčených v čokoládě.  

5. Používejte erotické pomůcky

Sexualita je zvláštní věc. Když zůstanete se stejným partnerem po dlouhou dobu, nakonec dojde k sexuální dysfunkci. Je to jedna z věcí, kterou někdy zažije každý. Mít sbírku kvalitních erotických pomůcek není jen životaschopnou odpovědí, ale také řešením, které zachraňuje vztahy.