Komu termály pomáhají?

V první řadě termální lázně působí výborně jako prevence proti široké škále onemocnění. Proto i zdravý člověk by si měl takový pobyt v termálech dopřát. Dále termální voda pomáhá při léčbě kožních problémů, zejména ekzémů a lupénky. Teplá voda prohřívá organismus, zvyšuje prokrvení a urychluje metabolismus. Příznivě působí proti svalové únavě, při problémech celého pohybového aparátů a neurologických potížích. Díky dokonalé relaxaci v termálních lázních se zlepšuje i psychická kondice člověka.  Je možné je navštěvovat celoročně, ale hlavní sezona je v létě.

Víte, kam vyrazit? Česko termálními koupališti zrovna neoplývá a tak se vyplatí vyrazit za hranice. Nejbližší jsou na Slovensku a nabídka je široká. Areálů je spousta, některé jsou luxusní, jiné nabízejí tradici a další zas nadchnou děti.  Navíc se teploty na Žitném ostrově drží přece jen o pár stupínků výš a je tam větší šance, že se dovolená obejde bez deště.

Thermalpark Dunajská Streda

Nabídku téměř pro každého má  Thermalpark v Dunajské Streda. Nabízí zrovna tak ubytování v luxusním hotelu, jako v penzionu a také v kempu. Přírodní jezero, termální i plavecké bazény, animační programy i sportoviště. Na ploše 18 hektarů se nachází 10 vnitřních a venkovních bazénů s termální vodou s teplotou od 26 ° C do 39 ° C, která má příznivé účinky hlavně při problémech s pohybovým ústrojím.

Návštěvníkům toužících po osvěžení jsou k dispozici čtyři vnitřní a šest venkovních bazénů. Pro malé děti nabízí koupaliště vyžití v dětském bazénu se zábavnou skluzavkou a dětský letní klub s pestrým animačním programem. Větší nadšenci adrenalinu a zábavy mají možnost vyzkoušet tobogánových věž se sedmi tobogány.

Milovníci pohybu jsou v hlavní sezóně očekávání na sportovních hřištích (plážový volejbal, minigolf,

Součástí areálu je rozsáhlé parkoviště (ruku na srdce, ti, kdo jezdí na dovolenou autem, možnost parkování považují za klíčovou).  Majitelé psů, pozor! Váš domácí mazlíček může jet na dovolenou s vámi, pokud zvolíte ubytování v campu.

Thermalpark Corvinus – Velký Meder

Jako doma se budete cítit v Thermalparku Corvinus. Čeští návštěvníci do Velkého Mederu jezdí už od založení prvního koupaliště, které se datuje do začátku padesátých let, a jsou tu ctěnými návštěvníky. Z koupaliště se časem stal moderní areál, který byl otevřený v roce 2004.

Geotermální voda o teplotě 57 až 72 °C, která vytéká ze dvou pramenů, má blahodárné účinky na pohybový aparát a zajišťuje odpočinek a relaxaci v bazénech pro všechny věkové kategorie. Návštěvníci mohou využít 7 celoročně otevřených bazénů a 6 působivých venkovních bazénů vybavených vodními masážními tryskami, hracími prvky, vnitřními i venkovními tobogány.

Součástí resortu je také nová sauna a vitální svět. Návštěvníci si mohou užít příjemnou relaxaci v útulném prostředí. O zábavu a adrenalin se postarají kryté tobogány s kouzelnými světelnými efekty, obrovský letní tobogánový park, dětská a sportovní hřiště. Součástí velkolepého světa letních zážitků je oblíbený potápěčský bazén se třemi skokanskými můstky a pěti plošinami, lezecká stěna nad vodou a vodopády.

K dispozici je také bazén zvaný "divoká řeka", který obklopuje ostrov s relaxační zónou, fontánou, relaxační jeskyní s průzračným vodopádem a perličkovou lázní nabízející fyzickou i duševní pohodu. Součástí areálu je nespočet stánků s občerstvením a různých atrakcí.

Nuda tu nehrozí

Pokud vás koupání znudí, v okolí jen mnoho příležitostí k jiné zábavě.

Děti si opravdu užijí návštěvu Malkia Parku, který je zároveň „útulkem“ pro exotická zvířata, která pocházejí ze soukromých chovů a cirkusů.  Klidný důchod tu tráví cirkusové medvědice, prostorné výběhy obývají černí panteři, bílí lvi, či párek gibonů. Pozorovat tu můžete krmení lvů nebo hyen a ke zvířatům se můžete dostat unikátně blízko.

Milovníky a milovnice motosportu zas nadchne blízkost Slovakoringu, kde se jezdí mezinárodní závody motocyklů. Okruh si taky po objednání můžete projet na vlastní motorce či autě, můžete si vyzkoušet školu smyků, zajezdit si v motokáře nebo na dráhu vyjet v Porsche 911 GT3.