Inspirativní videa na cvičení doma i venku, individuální i v malém kolektivu, tréninkové výzvy, zábavné sportovní úkoly i vědomostní kvízy, to vše nabídla letos na jaře online pohybová výzva pro děti s názvem Odpískej nudu, kterou pořádala společnost McDonald’s. Oproti již tradičnímu fotbalovému turnaji McDonald’s Cup byla online pohybová výzva zaměřená na všestranné pohybové aktivity dětí. Mezi účastníky dominovali chlapci. Z celkových 3 243 dětí tvořili 80 %, společně pak chlapci a dívky splnili 20 898 výzev a úkolů.

Autor: McDonald’s

Rozhýbat děti i rodiče

Odpískej nudu byla tříměsíční ryze onlinová iniciativa, která tento rok nahradila populární McDonald’s Cup. Ten se, vzhledem k bezpečnostním opatřením, nemohl uskutečnit v klasickém turnajovém formátu. Tým odborníků, který se v rámci projektu spojil, přinesl všem zájemcům z řad malých a mladých sportovců inspirativní a motivační sportovní videa, zapojit se do mohly všechny děti ve věku od 5 do 15 let. „Nechtěli jsme děti ochudit o další ročník oblíbeného turnaje. Cítili jsme potřebu dodat jim chuť a motivaci k pohybu a sportu ať už doma nebo venku. A protože nám podmínky nedovolily uspořádat turnaj ve známém formátu, rozhodli jsme se pro tuto online variantu, která byla určena nejen dětem, ale i rodičům,“ říká Jitka Pajurková, ředitelka PR a komunikace McDonald’s ČR a SK. Rodičům projekt nabídl nejen sportovní a volnočasové inspirace na aktivity, ale také videa odborníků vyjadřujících se k negativním dopadům malé míry pohybu na vývoj dětí. 

Autor: McDonald’s

Největší fotbalový turnaj znovu startuje

McDonald’s Cup, český největší fotbalový turnaj pro žáky prvního stupně základních škol, je dnes již pojem mezi dětmi i dospělými, ať už rodiči, nebo odrostlými účastníky. Předchozích ročníků ještě nezasažených pandemií se každoročně účastnilo až 80 tisíc dětí ve věku od 6 do 11 let z více jak 4 tisíc základních škol. Třiadvacátý ročník McDonald’s Cupu odstartuje na podzim, kdy se zapojí školy ve všech regionech České republiky do úvodního kola turnaje. „Těšíme se, že uvidíme nadšení i skvělé sportovní výkony dětí na vlastní oči. Jsme rádi, že se můžeme vrátit k tradičnímu fotbalovému turnaji, k dětem, jejich učitelům, rodičům a přátelům a zprostředkovat tak skvělé strhující zážitky“, dodává Pajurková.