První byla malá panenka v kouli

Historie značky L.O.L. Surprise! není nijak dlouhá. První „Lolky“, jak jim holčičky u nás říkají, byly uvedeny na americkém trhu v roce 2016 společností MGA Entertainment. Podařilo se jim trefit do trendu sběratelství i do obliby malých postaviček, které mají variabilní doplňky, a navíc i zábavné funkce.

Takhle vypadala L.O.L. Surprise! v roce 2017
Autor: MGA

Letos na podzim tomu budou již 4 roky, kdy se první tehdy modré a zelené koule L.O.L. Surprise! objevily na českém trhu. Nejdříve na ně děti v hračkářství narazily spíše náhodou. Ze začátku byly jen v počtu několika málo kusů v koších u pokladen s různými podobnými hračkami, ale ve velmi krátkém čase, téměř ze dne na den, zájem o ně raketově vzrostl. Mohly za to sociální sítě, které v té době byly na vzestupu. Povedená videa a další prezentace na sociálních sítích se začala rychle šířit. Zaujala v té době oblíbeným „unboxingem“ a na Youtube mají ta nejúspěšnější sledovanost i několik milionů. Každou chvíli tam přibývají nová videa od milovníků „Lolek“ z celého světa.

L.O.L. Surprise! unboxing
Autor: MGA

Překvapení objevujete pěkně vrstvu po vrstvě

Pro L.O.L. Surprise je totiž charakteristické postupné rozbalování jednotlivých vrstev. Děti tak odhalí nejen to, jakou panenku, zvířátko či malou sestřičku Lil v kouli najdou, ale postupně objevují i jednotlivá překvapení, ať už je to speciální outfit, boty s označením pro pravou a levou nohu či různé doplňky a také lahvička na vodu.

Většina postaviček L.O.L. ukrývá ještě tzv. vodní překvapení. Dejte jim napít a ony mohou plakat, plivat vodu nebo čůrat. Některé dokonce mění barvu v ledové či teplé vodě. O tom, jakou funkci daná panenka má, napoví přiložený obrázkový návod, který nechybí v žádném L.O.L. produktu.

První sérií, která malé zákazníky výrazně zaujala na českém trhu, jsou žluté L.O.L. koule ze série  Confetti. Liší se unikátním a důmyslným otevíráním koule s panenkou. Jakmile odstraníte všechny vrstvy obalu a zatáhnete za šňůrku, vystřelí horní část koule, ze které se vysypou konfety a mezi nimi je ukrytá L.O.L. panenka. Zvířátko z řady Confetti má zase nádobku s tekutým pískem, ze kterého je třeba vyhrabat překvapení v podobě nějakého doplňku pro zvířátko. Každá další série L.O.L. panenek a dalších postaviček je něčím specifická, např. panenka růžové série Eye Spy se odlišuje obalem ve tvaru válce, který je dekodérem a dá se otevřít jen po zadání správných kódů.

Autor: MGA

Následovaly L.O.L. panenky s česatelnými vlásky nazvané Vlasatice, ke kterým patří zvířátka Chlupáčci, jimž se dají omýt chloupky. V Zimní třpytkové sérii lze z koulí postavit sněhuláka s funkčním sněžítkem a zvířátka této série se jmenují Chundeláčci. V sérii Lights odhalí v přítmí speciální baterka s UV světlem neonové barvy na panenkách a zvířátkách, série ReMix nabízí L.O.L. panenky s hudebními nástroji a zvířátka s účesem, z jejichž originálních obalů lze sestavit retro kazetový přehrávač s dětskými funkčními gramofonky. V nejnovější letošní sérii Dance zase panenky prezentují prvky retro televize, kombinují rozmanité taneční styly a rovněž mají neonové barvy, které reagují na UV světlo. Tyto hlavní série pak průběžně doplňují různé speciální edice, jako např. Sportovní, Zamilovaná, Strašidelná nebo Novoroční série, různé řady třpytkových panenek, L.O.L. Kluci či Kluci hrdinové ve futuristickém obleku a spousta dalších.

L.O.L. Surprise! má také spoustu menších či větších zajímavých a do detailu propracovaných produktů, jako je Dům, Horská chata, Karavan, Letadlo, velké Boxy plné překvapení, Bublající překvapení, Interaktivní zvířátka na baterie, která se pohybují a vydávají zvuky, či různé druhy Nábytku s panenkou.

L.O.L. Surprise! Závodní auto s J.K. panenkou
Autor: MGA

Speciální skupinu v rámci značky L.O.L. Surprise! tvoří OMG Velké ségry, což jsou cca 23 cm velké panenky s vlásky, ohebnými koleny, lokty, a dokonce i zápěstími, které mají v balení mnoho různých doplňků a jejichž promyšlené obaly jsou zároveň funkční hrací plochou.

S L.O.L. panenkami a dalšími L.O.L. produkty fantazie nikdy nekončí!

Hračky L.O.L. Surprise! jsou k dostání ve všech dobrých hračkářstvích a e-shopech.

www.lolsurprise.cz