Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

I věci v domácnosti mohou vydělávat: Pět tipů

/
  • Blogujete, radíte,  prodáváte nepotřebné věci?
    Blogujete, radíte, prodáváte nepotřebné věci? (profimedia)
    22. září 2021 ● 06:00

    Každá koruna navíc k měsíční výplatě se hodí. V dnešní době internetu, sdílení a rychlých informací si přitom člověk nemusí rovnou hledat brigádu či druhou práci. Řada zajímavých šancí na přivýdělek je totiž dostupná přímo z pohodlí domova. Bez toho, aby bylo třeba razantně měnit svoji denní rutinu či se omezovat. Věci, které nám mohou do rozpočtu přinést často i pár tisíc, má totiž téměř každý z nás doma. Které to jsou?

  • 1.

    1. Carsharing

    Fenomén sdílení automobilů je nejen v České republice v posledních letech na vzestupu. Vozidlo si však není třeba půjčovat pouze od zprostředkovatele služby, lidé mohou nabízet k pronájmu i svá vlastní auta. Využíváte-li svůj vůz pouze sporadicky, může pro vás být dobrou volbou právě peer to peer carsharing. Říká se, že nejvíce peněz stojí auto, které nejezdí. Namísto drahého zahálení v garáži tak bude váš automobil navíc vydělávat peníze.

    Pronajímat však lze nejen auto, ale i parkovací plochu. Celá řada velkých českých měst se trvale potýká s problémy spojenými s nedostatkem parkovacích ploch. Pronájmem parkovacího místa, zejména v blízkosti centra, si člověk může přijít na opravdu lákavý finanční obnos. Prostoru pro stání vlastního vozu se přitom vůbec nemusíte zcela vzdát. Existuje totiž řada parkovacích aplikací, ve kterých vyznačíte, kdy je parkovací místo volné. Turisté či lidé dojíždějící za prací pak mohou ve vymezeném časovém úseku neobsazené místo za poplatek využít dle libosti.

  • 2.

    2. Spolubydlení nebo pronájem

    V případě, že část bytu, domu nebo jen některý z pokojů nevyužíváte, zvažte jako případný způsob výdělku sdílené bydlení. Jako hostitel můžete ve svém domě ubytovávat studenty či turisty. Těm odvážnějším se nabízí příležitost pronajmout své prostory filmovým štábům. Kromě šance, že uvidíte svůj dům na filmovém plátně, skýtá tato alternativa velmi lákavou finanční odměnu. Pro tvůrce snímku přitom mohou být atraktivní i na první pohled všední bytové prostory či zahrady.

  • 3.

    3. Vlastní web či blog

    Vlastní webové stránky nebo blog nemusí sloužit pouze jako platforma pro uvolnění přebytečné kreativity, ale mohou se stát důležitým zdrojem vašich příjmů. Pokud se vám podařilo atraktivním obsahem oslovit čtenáře, v dalším kroku si můžete zajistit zajímavý zisk. „Nemusíte být zkušený marketér, abyste mohli začít na svém webu vydělávat prostřednictvím affiliate marketingu. Tento komerční nástroj funguje na jednoduchém obchodním principu – když mi přivedete zákazníka, získáte za to finanční odměnu,“ popisuje Štefan Polgári ze sítě Dognet.cz. Pokud se tedy například věnujete zdravé výživě, můžete prostřednictvím affiliate sítě v kampani spolupracovat s renomovanou nutriční společností a získat od ní provizi z prodeje výrobků.

  • 4.

    4. Těžte ze své kreativity

    Vytvářet návody, sdílet recepty či dávat ostatním rady a tipy ve spojitosti s běžnou denní rutinou, není v dnešní době internetu a sociálních sítí žádná velká věda. Pokud například skvěle vaříte nebo vynikáte v práci s líčidly, můžete se o svoje umění podělit s širší komunitou. Vaše práce pak vyústí třeba v internetovou kuchařku, sérii make-up tutoriálů nebo cestovatelský blog. Budete-li úspěšní a zaujmete část publika, můžete se stát influencerem a získávat peníze pomocí spoluprací s firmami.

  • 5.

    5. Prodej nepotřebných věcí

    Vyřazené, ale funkční kuchyňské spotřebiče, sportovní vybavení, ze kterého děti vyrostly, či léta nenošené oblečení – to vše mnohdy končí roky uskladněné ve sklepích. Pomocí řady internetových portálů však lze všechny tyto nepotřebné věci jednoduše prodat pomocí různých interetvých bazarů. Pokud se přece jen nechcete svého majetku nadobro vzdát, můžete i v tomto případě využít již několikrát zmíněný „sharing“ a věci pronajímat. Sdílet lze prostřednictvím různých aplikací prakticky vše od pracovního nářadí a oblečení až po kosmetiku.

Dnešní horoskopy