Tablet s androidem je dobrá volba Pokud zvažujete investici do nového zařízení za účelem studia nebo kurzu online, existuje mnoho dobrých důvodů, proč byste rozhodně měli zvážit tablet se systémem Android namísto jiných forem notebooků a tabletů.

Proč si vybrat tablet?
Pro mnoho online studentů je notebook první volbou, pokud jde o výběr zařízení pro jejich vzdělávání. Volba notebooku má však mnoho nevýhod - nejenže je mnoho notebooků ve srovnání s řadou cenově dostupných tabletů se systémem Android stále poměrně drahých, ale často jsou také poměrně objemné a těžké, což zejména pro děti může být problém. Tablety jsou naproti tomu velmi lehké a tenké, což z nich dělá ideální volbu zařízení, které můžete strčit do kabelky a nosit s sebou. Pokud se snažíte ušetřit a hledáte cenově dostupné online tituly, neutrácejte ušetřené peníze za drahý notebook - zvolte raději levnější, ale stejně efektivní tablet se systémem Android.

Ukládání práce
Proč dát přednost tabletu se systémem Android před jiným typem tabletu, například Apple iPad? Odpověď je jednoduchá - nejenže tablety se systémem Android zvládnou prakticky vše, co iPad, ale je tu i další obrovská výhoda - většina tabletů se systémem Android má možnost rozšíření paměti, což Apple nenabízí. Z tohoto důvodu jsou často mnohem oblíbenější volbou, pokud jde o online studium. Poslední věc, kterou při studiu potřebujete, je, aby vám na obrazovce tabletu vyskočila zpráva, že vám došla paměť. S dobrým tabletem se systémem Android můžete často rozšířit paměť až o 128 GB!

Aplikace a příslušenství
Když si pro online studium vyberete tablet se systémem Android, budete mít přístup k celé řadě aplikací a příslušenství, které zajistí hladký průběh vašeho vzdělávání. Stačí projít Google Play nebo App Gallery a narazíte na celou řadu skvělých aplikací pro vzdělávání a produktivitu - ať už se jedná o tvorbu rozvrhu, aplikaci pro elektronické čtení, zpracování textu nebo dokonce balík Microsoft Office. Spolu s tím si můžete pořídit také skvělé příslušenství, které vám studium na tabletu se systémem Android ještě více usnadní, například klávesnici Bluetooth, kterou můžete připojit podle potřeby pro psaní esejí a referátů. Navíc značky mají svou vlastní nabídku programů pro poznámky, malování, úpravu obrázků a podobně.

Máte na výběr
Pokud hledáte nový přístroj pro své studium online, volba tabletu se systémem Android znamená, že můžete prozkoumat obrovskou škálu produktů různých značek a s různými specifikacemi, které splní všechny vzdělávací potřeby.

Letos na „školní trh“ útočí nový Huawei MatePad 11, dalšími volbami v jeho třídě jsou Lenovo Tab P11 Pro a Samsung Galaxy Tab S7. Huawei jim ale směle konkuruje nižší cenou, dobrým výkonem, který umožňuje užívání kancelářských programů, skvělým zvukem i dostupným příslušenstvím (klávesnice, stylus), navíc při uvedení na trh nabízí zajímavé dárky. Nekompatibilitu s produkty Google je do jisté míry možné řešit nainstalováním jiného, než předinstalovanébo prohlížeče.

Při výběru zohledněte všecha kritéria, v případě tabletů nižších tříd  je velmi praděpodobné, že nebudou mít dostatečný výkona operační paměť a že tedy nebudou moci plnit roli učební pomůcky.