Právě natáčíte reklamu pro jeden e-shop s bytovými doplňky, a to přímo u sebe doma. To přece jen není úplně standardní záležitost, aby herečka pustila diváky do svého soukromí a ukázala jim, jak bydlí…

Ano, to máte pravdu. V reklamě pro Astoreo mám být sama sebou, takže jsem to opravdu já, Lucka Benešová. Přiznám se, že se mi nechtělo točit v neznámém prostředí nebo v ateliéru, který mi není tak blízký jako můj domov. Takže jsem přímo u sebe doma. Dokonce jsem to i sama navrhla. Zkrátka když to mám být já, tak bych měla být ve svém domácím prostředí, a to se povedlo.

Žena by se měla obklopovat předměty, které se jí líbí, ke kterým má vztah, a vytvořit si pravou domácí pohodu.

O čem reklama je? Čím je specifická?

Je specifická v tom, že je to – troufám si říct – ženská reklama. Míří na ženy a je o tom, aby žena měla okolo sebe předměty, které se jí líbí, aby si vytvořila domácí pohodičku, kde jí bude fajn. A také, aby nemusela obíhat obchody a mohla všechno vybrat na jednom místě, na internetu. Myslím si, že Astoreo má velký výběr a bude ho mít ještě větší, protože se jeho nabídka výrobků neustále rozšiřuje. Takže cílem je, aby si žena udělala příjemný život.

Spoluprací na jedné reklamě to ale nekončí, stanete se tváří značky Astoreo. Budete mít i svou vlastní kolekci doplňků?

To bych velmi ráda. Tato oblast je mi totiž velmi blízká, protože mě odjakživa zajímají interiéry a baví mě to. Baví mě každá nová věc, baví mě látky, dekory a tak. Takže bych se na tom strašně ráda podílela a do budoucna ženám vždy jednou za čas představila nějakou novou dekorační fintu. Teď máme třeba nápad, jak si za pár minut změnit obývák nebo kuchyň.

Jak to v praxi bude vypadat?

Navrhneme například stejný dekor závěsů, potahů, polštářů, stejnou deku a pokusíme se o to, aby ženy jenom jednou výměnou těchto doplňků mohly proměnit interiér bez pomoci designéra a bez větších finančních nákladů.

Jaký máte osobně ráda styl? Když se podívám kolem sebe, vidím, že spíš tíhnete k provence…

Není to jen provence, řekla bych, že je to spíš takový venkovský styl. Někdy se mi líbí i modernější věci, ovšem musejí do toho zapadat. Ale úplně nejblíže mi je asi venkovský styl. Jednoduchý, dřevěný, prosvětlený.

Nejde sedět na dvou židlích. Navrhování interiérů mám spíš jako koníčka.

Sama jste vyhrála designérskou soutěž v jednom časopise. Baví vás navrhování interiérů? Navrhla jste interiér třeba i některé své herecké kolegyni?

Přiznám se, že kamarádkám radím hodně, ale detailněji se tím nezaobírám, protože to chce umět celý návrh fakt dobře zpracovat i v počítači. Už jsem o tom hodně uvažovala, ale musela bych se rozhodnout, čeho jiného se vzdát. Takže je to spíše můj koníček. Poradím u stolu, u skleničky vína, řeknu, co a jak, ale dál se do toho nepouštím. A hlavně umím navrhovat jen v duchu svého vkusu, to poradím ráda. Nejsem dobrý designér-architekt, že bych někomu udělala hypermoderní domov…

Ale uvažovala jste o tom…

Uvažovala, protože teď v poslední době bylo méně práce. Třeba ještě před rokem toho nebylo tolik, a tak jsem si říkala, proč to nezkusit a neudělat si nějaký kurz nebo se naučit navrhovat na počítači, na kterém jsem opravdu levá. Když jsme navrhovali kuchyňskou linku, musel mi pomáhat syn Lucián. Takže bych se musela hodně zdokonalit. A pak jsem najednou zjistila, že jsem pohodlná, a také najednou přišlo hodně jiné práce. Ono opravdu nejde sedět na dvou židlích zároveň. Nechávám si to tedy jako koníčka a uvidíme do budoucna.

S počítačovým návrhem nové kuchyňské linky jí pomáhal syn Lucián. Má řadu vychytávek, které si doma Lucie přála mít. Třeba poličky na staré porcelánové dózy.

S počítačovým návrhem nové kuchyňské linky jí pomáhal syn Lucián. Má řadu vychytávek, které si doma Lucie přála mít. Třeba poličky na staré porcelánové dózy.
Autor: astoreo.cz

Nejraději trávím čas ve své zimní zahradě, kterou jsem si i sama navrhla. Domu moc prospěla.

Na jakou místnost jste doma nejvíce pyšná?

Asi na zimní zahradu. Od oka jsem si ji nakreslila, pak přišel architekt, který vše technicky namaloval pro řemeslníky, aby opravdu mohla stát. Zimní zahradu nám pak postavili truhláři, ovšem museli jsme kvůli ní probořit celou nosnou zeď. Původně tam bylo jen malé okýnko, takže jak jsme domem vyšli dál do zahrady, hezky jsme ho prodloužili. Myslím, že domu zimní zahrada strašně prospěla, jsme v ní nejraději.

Lucie má ve své zimní zahradě obrovský stůl, u kterého se nejraději schází se svou početnou rodinou a přáteli.

Lucie má ve své zimní zahradě obrovský stůl, u kterého se nejraději schází se svou početnou rodinou a přáteli.
Autor: astoreo.cz

Co děláte ráda ve svém volném čase? Všimla jsem si, že vyrábíte i z keramiky…

Ano, dělám z keramiky, vyrábím dekorace – když je čas. Byla jsem na tom časově lépe, mohla jsem tvořit každý týden, teď je to horší, ale ono to zase může přijít. Cokoliv vidím třeba v časopisech, hned to zkouším. Navlékám kamínky na nitě, sbírám a provrtávám ulity – už jich mám plný pytel. Šišky jsou také krásné. Navlékám je na provázky a dělám z nich takové dlouhé závěsy na stromy. J

Ve Slunečné se schyluje k velkému vztahovému „big bítu“. Role Rózy mi sedí, v budoucnu se do mě na statku někdo zamiluje.

Jak vypadá váš běžný den? Jak to máte s natáčením? Nyní vás diváci především znají ze seriálu Slunečná…

Jak kdy. Někdy je to hektické, dvanáct hodin natáčení, pak ještě, nedej bože, když se večer hraje divadlo. Jindy je to půl dne a na pohodu. Náš život je takový nepravidelný, není to jako u lidí, kteří pracují jednoduše od–do. Ale zase je fajn, že pak máte třeba tři dny, pět dní v kuse volno, takže můžete něco podniknout. Je potřeba naučit se s tou nepravidelností vycházet.

A jak se vám v seriálu hraje? Viděla jsem na Youtube, že jste natočili nový videoklip…

Seriál mě moc baví, chodím si tam v podstatě odpočinout, protože role Rózy není těžká. Je to střední role, ne ta hlavní, kdy pořád textujete, učíte se. Toto je tak akorát, je mi tam fajn. A myslím, že ta role mi sedí, nemusím se do ničeho nutit.

Prozradíte nám, co se na nás v seriálu chystá?

Chystá se tam takový velký vztahový big bít, kdy se různě proházejí hlavní páry. Já na to při natáčení koukám jako blázen, jak má každý někoho jiného. I u mé role přijde známost, budu tam mít partnera. Ale jen pár dílů, protože to nedopadne dobře. Takže mě tam na statku někdo miluje a už se kvůli mně dokonce mění. Prozradím, že si nechal oholit bradku, tak třeba to někomu napoví. Byl to člověk takový zarostlý, zanedbaný a teď se kvůli mně oholil. Tak uvidíme, jakou nám scénáristé napíšou budoucnost.

Autor: astoreo.cz

Kontakt

Markéta Faltysová

Senior PR manager

LESENSKY.CZ s.r.o.

mobil: +420 770 667 100

e-mail: faltysova@lesensky.cz

Impact Hub Praha, Drtinova 557/10, Praha 5

www.lesensky.cz