Ze dne na den drastická změna způsobu života vymkla dobu z kloubů:

  • pohřbila osvědčené zvyky a rutiny,
  • vyvolala nutnost nastolit nové pořádky,
  • nastolila nové povinnosti,
  • položila nečekané otázky.

Ta změna ovlivňuje jak vztahy v rodinách, tak partnerské a intimní soužití.

Stres, stres a nic jiného než stres

Od rána do večera, od večera do rána. Domácí homeoffice, kurzarbeit, děti na „prázdninách“ s dálkovou výukou. Možná poprvé jste celý den všichni pohromadě. Ne každý bydlí ve vile se zahradou. Podmínky pro ponorkovou nemoc „jak vyšité“. Lze to zvládat a neskončit v blázinci? Jistěže ano. Návratem k plánování života. Rozvrh dne s pevnou vůlí se jím řídit. A nezapomeňte v něm udělat místo pro intimní chvilky s partnerem.

Rodina

Nenechte rodinu zvlčet. Odkládání pod záminkou dostatku času odložte na normální časy. S dětmi je kříž, radost rodiny denně na půl hodiny. Ale každý má své povinnosti a děti nejlépe ovlivníte příkladem. Nezapomeňte na společně trávený čas, nikoliv nad učením, ale při hraní, čtení, povídání si. Nezapomínejte ani na to, že vše neleží na vás, ale stejnou měrou i na ostatních členech domácnosti. Udělejte si čas nejen na děti a partnera, ale také sami na sebe.

Intimita

Intimita je alfou i omegou partnerského soužití. Vyschne-li míza, zahyne strom. Vytratí-li se intimita, odumře vztah. K největším zabijákům intimity patří stres. Na vrub mu lze přičíst i ztrátu libida, a to jak u žen, tak u mužů. Ale ani v době „ponorek“ není nutné házet flintu do žita:

  1. Nebručte, usmívejte se, sršte humorem, i když ne za každou cenu. I v plném bytě najdete přes den 900 + 1 příležitost k pošeptání něžného slůvka, dráždivému pohlazení, letmému, ne zcela nevinnému doteku. Celodenní předehra k jiskřivé noci.
  2. Nestačí pozornosti pasivně přijímat. Oplácejte dobré dobrým. „Oko za oko, zub za zub“ stále vyjadřuje pomstu, nicméně tentokrát příjemnou pro obě strany.
  3. Zůstanete-li doma sami, nečekejte až „krajina posedlá tmou“ a zaklapnou dveře ložnice. Celý byt je vhodným místem k milování a útěk z ložnice znamená únik ze stereotypu.  

Žádné selhání není fatální

Muži žijí pod Damoklovým mečem obavy, že selžou jako muži. Až k tomu jednoho dne dojde. Není třeba plakat nad rozlitým mlékem. Možných příčin je víc než dost, většina relativně snadno odstranitelných. Nechte se přesvědčit odpověďmi sexuologa na nejpalčivější problémy z oblasti potence.

Nouzový stav a karantény vytváří ideální podmínky k selhávání všeho, nejen v souvislosti s milostným aktem. Na druhou stranu buďme upřímní sami k sobě: Je nezbytné klást rovnítko mezi plnohodnotný intimní prožitek a koitální aktivitu? K vyvrcholení vedou i jiné cesty, navíc spojené s hlubším pochopením partnerova těla i duše.

  • Tantrický sex poodhaluje svět za oponou všednosti. Meditační metoda cílená na propojení těla a mysli vedoucí k pochopení partnerových pocitů. Nutnou podmínku představuje vhodná atmosféra. Relaxační hudba, vonné svíčky, případně erotické hračky.
  • Intimní večer zdůrazněný svůdnými a vzrušujícími doplňky. Není nutné spěchat. Vezměte si příklad ze zážitkové gastronomie. Nejprve ochutnává zrak, pak vás pohladí vůně a nakonec chuťové buňky. Ty v tomto případě zastoupí polštářky prstů, rty a šanci dostane i jazyk.
  • Předehra a dohra. Ženy je zbožňují a potřebují. Muži je podceňují, považují za zbytečné, aniž by tušili, o co vše se připravují. Předehra nabudí touhu, má schopnost probudit nejen dřímající, ale také spící libido. Závěrečné pomazlení přináší uklidnění, pocity důvěrnosti a důvěry.

Afrodiziakum není ostuda

Požívání afrodiziak je staré jako lidstvo samo. Samozřejmě v případě disfunkčních poruch, jak u mužů, tak u žen, nemohou účinně a hlavně dlouhodobě pomoci. K tomu je nutná konzultace s lékařem, nejlépe sexuologem, který vás nasměruje dál.

Pomáhají také různé potravinové doplňky a přípravky, pokud možno založené na přírodní bázi. Mezi nimi čelné místo zaujímá přípravek na podporu erekce Zerex Klasik představující koncentrované extrakty z tradičních bylin a důležitých aminokyselin. V dnešní pře-stresované době pozdvihne nejen mužské sebevědomí, ale svým účinkem potěší i partnerku.