Romantické večeře, šperky nebo květiny – tyto dárky patří ke klasikám Valentýnu. Oproti Valentýnu se s Prvním májem dárky nespojují, a pokud ano, tak jde hlavně o symbolické drobnosti.

Zatímco Valentýn je spojen se symboly srdce a červenou barvou, májové dárky jsou neutrálnější, spojené s příchodem jara a zpravidla nositelné v průběhu celého roku. Na Valentýna obchody valentýnskými dárky přetékají, ale na tradiční český svátek lásky a zamilovaných obchodníci stále trochu zapomínají. Poptávka po prvomájových dárečcích však roste. K prvnímu máji se v poslední době druží růžové víno i růžová kosmetika.  Drobným dárkem zkrátka nemůžete nic zkazit. Zkusíte to dneska s překvapením?

Vzhůru na Petřín
Vyrazte první květnový den na pražský Petřín, ve zdejších rozkvetlých sadech jistě najdete tu pravou třešeň k polibku. Pak si užijte procházku po této pražské dominantě a cestou se zastavte také ve Štefánikově hvězdárně. Tady na vás čeká obloha plná hvězd a romantika tak může pokračovat. Pokud sem navíc zavítáte cestou z planetária a prokážete se vstupenkou, máte vstup do Štefánikovy hvězdárny zdarma. Prvního máje vzhůru na Petřín! Více se dozvíte na www.planetum.cz

Dárková inspirace

Aby muži měli pod rozkvetlou třešní pro dívku svého srdce vedle polibku také nějaký pěkný dárek, vymysleli jsme před sedmi lety májové náramky,“ řekl Ivan Petrův, ředitel Brašnářství Tlustý a spol. Čechům se za květnový svátek zamilovaných stále příliš utrácet nechce, vedou drobnosti a osobitost – májový náramek se lidem trefil do vkusu, poptávka po něm výrazně roste. Cena náramku je 490 Kč.

...
Autor: archiv


Sekt La Fleur.Vyjímečný je především svým jedinečným aroma. To je intenzivní, bohaté, připomínající rozkvetlé růže a muškáty v pozadí s tóny exotického ovoce. A samozřejmě také šťavnatou, plnou chutí s příjemným perlením na jazyku a delším, ovocně kořenitým závěrem. Zlatavě žlutá barva s elegantním a bohatým perlením svádí k ochutnání, ideálně ve dvou. Cena 139 Kč.

...
Autor: archiv

 

Šumivé víno Freixenet Cordon Rosado Brut s příjemným aroma připomínající drobné lesní ovoce zanechává v závěru chuti svěží kyselinku. Okouzlí vás svou krásnou lososovou barvou s měděnými odstíny. Pro vzácné i žhavé okamžiky je tato cava jako stvořená! Doporučená maloobchodní cena Freixenet Cordon Rosado Brut je 249 Kč.

 

...
Autor: archiv

Labellino Raspberry+Red Apple balzám na rty Protože na polibky je třeba pořádně se připravit. Cena 127 Kč.

...
Autor: archiv