Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Čas na jarní detox pleti: Na co se zaměřit, aby vaše pokožka byla zdravá a krásná?

/
  • Ilustrační foto.
    21. března 2017 ● 10:00

    Zima je pro pokožku opravdu náročná. Pobyt v mrazu a v uměle vytápěných místnostech plných suchého vzduchu ji nijak nešetří, a tak si po zimě zaslouží trochu péče, aby byla opět zdravá a krásná. Na co si dát na jaře pozor?

  • 1.

    Generální úklid

     

    Jaro je dobou opětovného probouzení se k životu a znovuzrození. A neplatí to jenom pro přírodu! Stejně, jako se doporučuje provést generální úklid svého domu nebo bytu a vymést z něj všechny nashromážděné nečistoty, neměli bychom zapomínat ani na své tělo - a po zimě pořádně vyčerpanou pokožku...

     

    Ilustrační foto.
    Autor: Profimedia.cz

     

  • 2.

    Dopřejte si dostatek vody

     

     

    Správný pitný režim je důležitý pro fungování celého těla, pokožku nevyjímaje. Doporučuje se vypít alespoň 2 litry čisté vody nebo bylinkových čajů, aby se z těla vyplavilo co nejvíce škodlivin. Přirozená hydratace pleti je důležitá, mimo jiné zamezuje tvorbě vrásek.

    Zavlažování zevnitř ale nestačí. Pro ideální stav je dobré pleť pravidelně zvlhčovat i zevně, například minerální vodou ve spreji nebo růžovou vodou.

     

     

     

    Ilustrační foto.
    Autor: Profimedia.cz

     

     

  • 3.

    Před cvičením se odličte

     

     

    Po zimě bývá mnoho z nás trochu kulatějších. Shazovat zimní kila je tak už skoro jarní tradicí. Před sportem se ale nezapomínejte odličovat! Když se tělo potí, vyplavuje ze sebe škodliviny a pokud leží na pokožce vrstva make-upu, snadno se vám ucpou póry.

    I po sportu je lepší make-up raději vynechat. Nechte tělo vychladnout a fyzickou námahou rozšířené póry se zase stáhnout. Na cestu z fitka domů je tedy rozhodně lepší se bez make-upu obejít - třebaže vám to nemusí být úplně milé, později si poděkujete.

     

    Ilustrační foto.
    Autor: Profimedia.cz

     

     

  • 4.

    Je čas na jarní kosmetiku

     

     

    Vyměňte výživnou jarní kosmetiku za lehčí, spíše hydratační krémy, které pleť nezatíží, ale dostatečně ji zvlhčí. Nevěřte také výrobcům, že všechna kosmetika musí být od jedné značky, nebo nebude fungovat a vyberte si přesně to, co vám vyhovuje.

    Obecně platí, že ráno je lépe používat hydratační krém s UV faktorem a večer si pak dopřát účinný krém nebo sérum, nejlépe s obsahem kyseliny hyaluronové, která pojme velké množství vody a zaručí vám hloubkovou hydrataci.

     

    Ilustrační foto.
    Autor: Profimedia.cz

     

  • 5.

    Peeling je základ

     

     

     

    Aby hydratační krémy fungovaly tak, jak mají, dopřejte pleti alespoň jednou týdně šetrný peeling, při kterém se odstraní odumřelé kožní buňky. Vybírejte však pečlivě. Příliš hrubé krystalky nebo nevhodné složení mohou vaši pleť spíš podráždit, než aby pomohly. Ideální je vybrat si peeling z přírodních ingrediencí, nebo si ho rovnou doma vyrobit.

    Ilustrační foto.
    Autor: Profimedia.cz

     

     

  • 6.

    Nezapomínejte na rty

     

    Rty jsou potažené velmi citlivou pokožkou. Ani na ně se tedy nevyplatí zapomínat! Nejlepší je používat takový balzám na rty, který obsahuje UV filtr - a vybrat si z nejrůznějších zabarvení a příchutí můžete přesně takové, jaké vás zrovna potěší!

     

    Ilustrační foto.
    Autor: Profimedia.cz

     

  • 7.

    Domácí povzbuzující kávový peeling

     

     

    Budete potřebovat: 50 ml pleťového krému (případně odličovacího mléka či čisticího gelu), 1 ml esenciálního oleje, zhruba 1 lžíci rozemletých kávových zrnek.

     

    Postup: Všechno důkladně promíchejte v misce a pak naneste na čistou a navlhčenou pleť, přitom vynechejte oblast očí a rtů. Směsí pleť jemně promasírujte. Nakonec obličej důkladně opláchněte.

     

    Ilustrační foto.
    Autor: Profimedia.cz

     

    Vyzkoušeno: Černá maska z uhlí! Opravdu vás zbaví černých teček a akné?

     

    Video
    Video se připravuje ...

    Vyzkoušeno: Černá maska z uhlí! Opravdu vás zbaví černých teček a akné? Andrea Zelníčková

    Fotogalerie
    9 fotografií

Dnešní horoskopy