Aby nemusela jezdit sem a tam, kuchtí přímo v malé chatičce. „Nejraději nyní vařím v remosce. Vše do ní nandám a nemusím se starat,“ řekla paní Eva, která pracuje jako pečovatelka v sociálních službách. Remosku získala předloni od kamarádky, která ji zase dostala v roce 1981 jako svatební dar. „Je jí čtyřicet let a stále velmi dobře funguje,“ pochvaluje si.

Grilování je podle ní fajn, ale jíst stále jen jídla z ohně a grilu? „Když přijedou dospělé děti, tak často místo grilování vařím v remosce. Gril pak rozpálíme večer,“ popisuje s tím, že už se nemůže dočkat, až v remosce upeče příští rok na začátku léta bublaninu z jahod pro vnučku Emu. „Jsou jí čtyři měsíce,“ pochlubila se.

Zahradní perklet podle Evy

Suroviny: 2 lžíce oleje nebo sádla, 2 až 3 velké cibule, 750 gramů hovězího masa – kližky nebo zadního (může být i vepřové, je dříve hotové), 2 až 3 papriky, jednu kapii, 3 až 5 stroužků česneku, 3 kuličky nového koření, 2 bobkové listy, 5 zralých rajčat, po lžičce – kmínu, čubrici a mleté gulášové papriky, sůl.

Postup: Cibuli nakrájíme, s olejem ji dáme do remosky, přiklopím a necháme v ní chvíli opéct. Přidáme maso, okořeníme a opět necháme chvíli opéct, aby se zatáhlo. Po chvíli dodáme papriky, kapie a rajčata nakrájené na větší kousky, prolisovaný česnek. Zaklopíme a necháme asi 40 minut v remosce dodělat. Servírujeme ozdobené petrželkou a s chlebem.

VIDEO recept na pravý maďarský guláš

Video
Video se připravuje ...

Maďarský guláš Videohub/recepty

A pozor! Kuchařka Blesku Dobroty z Remosky už v pátek ZDARMA v Blesku.