Jak technologie funguje

IPL epilátory lze jednoduše používat v domácím prostředí. Světlo vyslané přístrojem je přitažené melaninem obsaženém v kořínku chloupku, kde ho naruší a znemožní jeho další růst. Nejlepší výsledky má tato metoda na světlé pokožce a tmavých chloupcích. Příliš světlé nebo zrzavé chloupky nedovedou světlo absorbovat a tudíž efekt není příliš viditelný. Obdobně IPL epilace není určena pro tmavé odstíny pleti, ve které by se paprsky příliš rozptýlily. Moderní domácí IPL přístroje jsou stoprocentně bezpečné - mají v sobě zabudované speciální snímače, které intenzitu záblesků přizpůsobí odstínu pokožky tak, aby co nejšetrněji docílily toho nejúčinnějšího a viditelného omezení růstu chloupků. Epilátory značky Braun mají v sobě zabudovanou technologii SensoAdapt, která si jednoduše přečte odstín pokožky před každým zábleskem. Navíc se paprsky aktivují teprve v momentě přiložení hlavice na kůži. Není proto potřeba nosit žádné speciální brýle, jako je tomu v kosmetických salonech, které ale pracují s odlišnými přístroji.

Autor: Procter & Gamble - Rakona, s.r.o.

Výsledky už po 4 týdnech

IPL přístroj se používá na oholenou pokožku, protože záblesky působí na kořínky chloupků jen v jejich růstové fázi a pokud by se nějaký chloupek nad povrchem kůže vyskytl, intenzivní světlo ho spálí. Je potřeba epilátor použít opakovaně, ale například u Braun Silk-expert Pro 5 se první výsledky dostaví už po 4 týdnech, pokud uživatel epiluje jednou týdně. Pro optimální výsledek se doporučuje v prvních 4-12 týdnech epilovat jednou týdně a poté již jen dle individuální potřeby 1x za 1-6 měsíců. IPL epilátory lze používat nejen na nohy, ale i na další části těla, některé produkty totiž obsahují nástavce určené speciálně pro obličej nebo oblast bikin. A není překvapením, že se výrobci zaměřují už i na pány - značka Braun přišla s variantou produktu, která je určená pro muže a jejich hladký hrudník. Xenonová výbojka má životnost 400 000 záblesků, což odpovídá až 24 letům používání bez nutnosti výměny lampy.

Autor: Procter & Gamble - Rakona, s.r.o.

IPL epilace od Braun Silk-expert Pro 5

Značka Braun má pro letošní letní sezónu ve svém portfoliu 4 nové dámské sady v bílo-zlatém designu. Některé obsahují i obličejový mini depilátor pro rychlé a snadné odstranění chloupků, které vyžaduje vysoký stupeň přesnosti a citlivosti. Chloupky stačí nejprve v obličeji oholit a poté použít IPL epilátor s nasazenou nejužší hlavicí. Některé sady obsahují i novou širokou hlavu, díky které je epilace ještě rychlejší. Je vhodná zejména na epilaci na větších oblastech těla, např. na stehnech nebo u pánů na zádech a hrudníku. Nové sady najdete pod označením Silk∙expert Pro PL 5347, Silk∙expert Pro PL 5237, Silk∙expert Pro PL 5223 a Silk∙expert Pro PL 5139 ve vybraných prodejnách a e-shopech, např. na alza.cz. Pánský IPL epilátor nese název Silk∙expert Pro PL 5115 a je k dostání v bílo stříbrné kombinaci v beauty pouzdru, třeba jako perfektní dárek pro partnera.

Autor: Procter & Gamble - Rakona, s.r.o.