Džíny, džínové košile, džínové šaty nebo třeba džínové bundy budou favority letošního léta.

Pamatujete si „devadesátky“? Oprašte je!

Vyrůstaly jste v devadesátých letech? Bod pro vás. Nepamatujete se? Nevadí - jarní a letní trendy vás do nich rychle dostanou. Krátké a volné džínové šortky, sukně s výraznými knoflíky nebo džíny s vysokým sedem, které sahají do půlky lýtek? To vše bude v létě samozřejmostí.

O džínové „devadesátky“ pak opřete základ vašeho letního a jarního šatníku. Jsou totiž skvěle kombinovatelné. A co k nim?

Pozor na včely!

K devadesátkám zkrátka sedí. Ptáte se co? Jedním z výrazných vzorů léta budou květy. Drobné kvítky, maxi květy, pestré, možná až psychedelické květinové vzory, a nebo jednobarevné jemné kvítky na jednoduchém podkladu. Je jedno, co vám jde lépe a jaký jste typ. V květinové nabídce na letošní rok si určitě vyberete.

Neradi včely? Zkuste pastely!

Bzučení vás znervózňuje? Jste alergičtí? Nedá se nic dělat. Sáhněte alespoň po pastelových barvách. I letos budou v kurzu a s džínami vypadají skvěle! Zelenkavá, obláčkově modrá, růžová, ale hlavně žlutá. Žlutá ve všech svých odstínech (nejen v těch pastelových) bude v létě sázka na jistotu. Udělejte proto ve vaší skříni místo pro top, šaty a nebo třeba kabelku.

Zapomenout samozřejmě nesmíte ani na boty! Ať už vyznáváte sportovní nebo ty s podpatky, jedno je jisté. I jim budou v létě vládnout barvy a květy.

Na rozkvetlou a barevnou módu se podívejte na webu modivo.cz.

Autor: modivo.cz

Rebel bez příčiny, zato v kožené bundě

A teď něco pro pány. Pamatujete si Jamese Deana? Shodou okolností byl velkým propagátorem džínových kalhot. A právě ve filmu Rebel bez příčiny jim udělal takovou reklamu, že se staly prakticky nutností pro každého amerického mladíka v té době. Džínové kalhoty, bílé tričko a kožená bunda - naprostá klasika, kterou prostě nemůžete udělat chybu. Budiž vám případně odpuštěna i absence motorky. Tak neváhejte ani chvilku a objednejte si tu pravou rebelskou koženou bundu na modivo.cz.

Mimochodem - ve stejné době udělala džínům tutéž službu také Marilyn Monroe a ukázala ženám, že nemusí jít jen o pracovní kalhoty. Když je doplníte bílou košilí a výrazným doplňkem, budete za hvězdu. Svou hlavu neváhejte ovázat výrazným šátkem, udělejte z něj čelenku nebo ho použijte místo pásku. Výrazné šátky vládly i řadě módních přehlídek pro jaro a léto 2021.

A jestli nejste šátkový typ, nezoufejte. Nahraďte čtyřcípou pokrývku hlavy kšiltovkou, bekovkou, nebo třeba baretem. Jen nezapomeňte, ať je pěkně vybarvený nebo rozkvetlý. I tak uděláte velkou parádu.

Heleme se, jak se třese!

Mobil, peněženka, klíče, sluneční brýle, kosmetické drobnosti, hygienické potřeby, dezinfekční gel, náhradní roušky a respirátory. Ano, je toho v té kabelce čím dál víc. A to je důvod, proč si potřebujete na léto koupit novou (pšššššt!). Nemusí to být jen kabelka, sáhněte klidně po ledvince. A když už v tom budete, ať je pošitá třásněmi. Budou krásně tančit v letním větříku!

Face mask

A závěrem trend, na který se v době covidové nesmí zapomenout! Vypadá to, že roušek a respirátorů se jen tak nezbavíme. Chybu neuděláte s černou barvou. Zkombinujte ji s každým outfitem a budete působit chic!