Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Snídaně, která zasytí! Zkuste vločky 5 krát jinak!

/
  • Zdravý jídelníček
    26. února 2021 ● 05:00

    Snídaně je základ dne. A v chladných ránech je dokonalým jídlem ovesná kaše. Nejenže příjemně zahřeje, ale i skvěle zasytí. Přinášíme 5 tipů, jak si ovesné vločky připravit...

  • 1.

    Domácí granola

    POTŘEBUJETE: ✔ ½ hrnku řepkového oleje ✔ ½ hrnku medu ✔ 1 lžičku skořice ✔ ½ lžičky soli ✔ 3 hrnky ovesných vloček ✔ 1 hrnek sekaných mandlí ✔ 1 hrnek oblíbeného sušeného ovoce.

     

    POSTUP: Troubu předehřejte na 150 °C. Plech vyložte pečicím papírem. Promíchejte olej, med, skořici a sůl. Ve velké míse smíchejte ovesné vločky a mandle. Poté pořádně promíchejte s tekutou směsí a rovnoměrně rozložte na připravený plech. Pečte zhruba 20 minut (v polovině doby promíchejte). Nechte vychladnout a smíchejte se sušeným ovocem. Přendejte do uzavíratelné skleněné nádoby. Zhruba 30 – 40gramovou porci podávejte s mlékem či jogurtem.

  • 2.

    Karamelové pohlazení

    POTŘEBUJETE: ✔ 1 lžíci másla ✔ 1 červené jablko ✔ 1 lžičku skořice ✔ ½ hrnku polotučného mléka ✔ 1 hrnek ovesných vloček ✔ špetka soli ✔ 2 lžíce slaného karamelu.

     

    POSTUP: Jablko nakrájejte na kostičky. V menším kastrolu rozehřejte máslo. Přidejte jablko, skořici, promíchejte a povařte (cca 5 minut). V jiném hrnci přiveďte k varu mléko. Vmíchejte vločky a sůl a povařte 3 – 5 minut, dokud kaše nezhoustne. Vmíchejte lžíci karamelu a připravená jablka. Přendejte na talíř či do misky, pokapejte zbylým karamelem a podávejte.

  • 3.

    Vtipná kaše

    POTŘEBUJETE: ✔ 35 g drcených ovesných vloček ✔ 250 ml polotučného mléka ✔ špetku soli ✔ hrst nalámané čokolády ✔ hrst oblíbených ořechů ✔ 7 g másla.

     

    POSTUP: Ve velké misce (pozor, kaše nabude na objemu) ovesné vločky osolte a smíchejte se 150 ml mléka. Dejte do mikrovlnky, nastavte na plný výkon a přiveďte k varu (2 – 5 minut podle výkonu mikrovlnky). Vyndejte a přilijte zbylé mléko. Promíchejte a kaši nechte pět minut odpočívat. Poté lehce prohřejte v mikrovlnce. Přendejte do mističky nebo na talíř, posypte čokoládou, ořechy a přelijte rozpuštěným máslem.

     

    Rychlá snídaně, která vydrží až dva týdny? Domácí granola! Podívejte se, jak na to!

    Video
    Video se připravuje ...

    Rychlá snídaně, která vydrží až dva týdny? Domácí granola! CNC

  • 4.

    Ovesná s banánem a borůvkami

    POTŘEBUJETE: ✔ 1 hrnek ovesných vloček ✔2 hrnky mandlového mléka ✔ 1 zralý banán ✔ ½ lžičky vanilkového extraktu ✔ ½ lžičky skořice ✔ hrst borůvek ✔ hrst plátků mandlí a lžičku chia semínek.

     

    POSTUP: Ovesné vločky smíchejte s mandlovým mlékem a v malém kastrůlku přiveďte k varu. Přidejte vanilkový extrakt a skořici a povařte 3 – 5 minut. Smíchejte s polovinou rozmačkaného banánu. Přendejte do misky nebo na talíř a kaši ozdobte zbylým banánem, borůvkami, mandlemi a chia semínky a podávejte.

  • 5.

    Smetanová se švestkami

    POTŘEBUJETE: ✔ 30 g ovesných vloček ✔ 150 ml mléka ✔ čerstvou švestku ✔ 1 lžíci medu ✔ ½ kelímku smetanového jogurtu ✔ pár vlašských ořechů ✔ 1 lžičku skořice.

     

    POSTUP: Kaši si připravte večer předem. Vločky smíchejte s 90 ml mléka a dejte do lednice. Ráno kaši ohřejte se zbylým mlékem a promíchejte s jogurtem, skořicí a medem. Švestku nakrájejte a přidejte do kaše. Ozdobte ořechy a podávejte.

Dnešní horoskopy