Snídaně, která zasytí! Zkuste vločky 5 krát jinak!
- 
                  Snídaně je základ dne. A v chladných ránech je dokonalým jídlem ovesná kaše. Nejenže příjemně zahřeje, ale i skvěle zasytí. Přinášíme 5 tipů, jak si ovesné vločky připravit... 
- 1.Domácí granolaPOTŘEBUJETE: ✔ ½ hrnku řepkového oleje ✔ ½ hrnku medu ✔ 1 lžičku skořice ✔ ½ lžičky soli ✔ 3 hrnky ovesných vloček ✔ 1 hrnek sekaných mandlí ✔ 1 hrnek oblíbeného sušeného ovoce. POSTUP: Troubu předehřejte na 150 °C. Plech vyložte pečicím papírem. Promíchejte olej, med, skořici a sůl. Ve velké míse smíchejte ovesné vločky a mandle. Poté pořádně promíchejte s tekutou směsí a rovnoměrně rozložte na připravený plech. Pečte zhruba 20 minut (v polovině doby promíchejte). Nechte vychladnout a smíchejte se sušeným ovocem. Přendejte do uzavíratelné skleněné nádoby. Zhruba 30 – 40gramovou porci podávejte s mlékem či jogurtem.   
- 2.Karamelové pohlazeníPOTŘEBUJETE: ✔ 1 lžíci másla ✔ 1 červené jablko ✔ 1 lžičku skořice ✔ ½ hrnku polotučného mléka ✔ 1 hrnek ovesných vloček ✔ špetka soli ✔ 2 lžíce slaného karamelu. POSTUP: Jablko nakrájejte na kostičky. V menším kastrolu rozehřejte máslo. Přidejte jablko, skořici, promíchejte a povařte (cca 5 minut). V jiném hrnci přiveďte k varu mléko. Vmíchejte vločky a sůl a povařte 3 – 5 minut, dokud kaše nezhoustne. Vmíchejte lžíci karamelu a připravená jablka. Přendejte na talíř či do misky, pokapejte zbylým karamelem a podávejte.   
- 3.Vtipná kašePOTŘEBUJETE: ✔ 35 g drcených ovesných vloček ✔ 250 ml polotučného mléka ✔ špetku soli ✔ hrst nalámané čokolády ✔ hrst oblíbených ořechů ✔ 7 g másla. POSTUP: Ve velké misce (pozor, kaše nabude na objemu) ovesné vločky osolte a smíchejte se 150 ml mléka. Dejte do mikrovlnky, nastavte na plný výkon a přiveďte k varu (2 – 5 minut podle výkonu mikrovlnky). Vyndejte a přilijte zbylé mléko. Promíchejte a kaši nechte pět minut odpočívat. Poté lehce prohřejte v mikrovlnce. Přendejte do mističky nebo na talíř, posypte čokoládou, ořechy a přelijte rozpuštěným máslem. Rychlá snídaně, která vydrží až dva týdny? Domácí granola! Podívejte se, jak na to! VideoVideo se připravuje ...Rychlá snídaně, která vydrží až dva týdny? Domácí granola! CNC 
- 4.Ovesná s banánem a borůvkamiPOTŘEBUJETE: ✔ 1 hrnek ovesných vloček ✔2 hrnky mandlového mléka ✔ 1 zralý banán ✔ ½ lžičky vanilkového extraktu ✔ ½ lžičky skořice ✔ hrst borůvek ✔ hrst plátků mandlí a lžičku chia semínek. POSTUP: Ovesné vločky smíchejte s mandlovým mlékem a v malém kastrůlku přiveďte k varu. Přidejte vanilkový extrakt a skořici a povařte 3 – 5 minut. Smíchejte s polovinou rozmačkaného banánu. Přendejte do misky nebo na talíř a kaši ozdobte zbylým banánem, borůvkami, mandlemi a chia semínky a podávejte.   
- 5.Smetanová se švestkamiPOTŘEBUJETE: ✔ 30 g ovesných vloček ✔ 150 ml mléka ✔ čerstvou švestku ✔ 1 lžíci medu ✔ ½ kelímku smetanového jogurtu ✔ pár vlašských ořechů ✔ 1 lžičku skořice. POSTUP: Kaši si připravte večer předem. Vločky smíchejte s 90 ml mléka a dejte do lednice. Ráno kaši ohřejte se zbylým mlékem a promíchejte s jogurtem, skořicí a medem. Švestku nakrájejte a přidejte do kaše. Ozdobte ořechy a podávejte.   
 
                           
                           
                           
                           
                           
       
                       
                       
                       
     
     
    