Snímky pořídili členové britské organizace Regia Anglorum, která se zabývá rekonstrukcí života v raném středověku. Právě tehdy byli lidé do hrobu ukládání spolu se svým nejcennějším majetkem.

Propojení s více než tisíc let mrtvými předky

„Spousta toho, co víme o raném středověku, pochází z archeologických nálezů. Když byli mrtví pochováni, byli pohřbeni s mnoha věcmi, které používali v běžném životě. Zatímco tato tradice v křesťanství zanikla, naši členové se bavili představováním si, jaké druhy každodenních věcí si vezmou s sebou do posmrtného života,“ popsala Jenn Peters z Regia Anglorum.

Originální fotografický projekt sdružení Regia Anglorum ukazuje, co by si lidé s sebou vzali do hrobu.
Autor: Regia Anglorum

Smrt je součástí života každého člověka, je univerzální a je to něco, co je součástí naší existence od počátku dějin. „Tento projekt byl okamžikem introspekce, který nás spojil s hroby před více než tisíci lety. Co o nás vypovídají věci, které považujeme za důležité? Co říká moderní kultura, že je důležité? Jakým způsobem jsou tyto položky součástí naší identity?“ zamýšlí se členové sdružení. S čím byste se ani v posmrtném životě nechtěli rozloučit vy?

Fotogalerie
25 fotografií