Série snímků párů v různých sexuálních pozicích byly součástí nizozemské studie zveřejněné v Britském lékařském časopise (BMJ) o Vánocích v roce 1999. A lidé si je stahovali ve velkém!

Hlavním nálezem prvního MRI skenu skutečného sexu byl penis, který během misionářské pozice získal tvar bumerangu.
Autor: BMJ, archiv

V editorialu bývalý redaktor BMJ napsal: „Sotva to byl lékařský ekvivalent přistání na Měsíci, tak proč návštěvníci z řad laiků  v takovém množství přicházeli a prohlíželi si tyto obrázky?"

Lákal sex zdarma?

Autoři článku se domnívají, že pohled na skutečný sex na monitoru počítače byl bezplatný, a právě to stálo za úspěchem - i když šlo jen o řadu černobílých fotografií, píše Mail Online.

Dr. Tony Delamothe, bývalý redaktor BMJ, stále přemýšlí o úspěchu série těchto obrázků. „Je obtížné to chápat vzhledem k dnešním explicitním online nabídkám,“ říká Delamothe v Mail Online.

Lékaři, kteří publikovali první snímek z magnetické rezonance lidí, kteří se milují, přiznali, že jsou fotky u čtenářů populární i po dvaceti letech! „Proč tomu tak je, 20 let po původní publikaci článku, stojí za studii samotnou,“ dodal Dr. Delamothe.

Penis jako bumerang

A jaké jsou vlastně výsledky fotografické studie? Hlavním zjištěním bylo, že v „misionářské poloze“ získal penis zakřivený tvar podobný bumerangu. Do té doby se předpokládalo, že mužský pohlavní orgán byl při vstupu do pochvy rovný nebo ve tvaru písmene „S“.

Studie Fakultní nemocnice v Groningenu a univerzity v Amsterdamu také odhalila, že se děloha během sexuálního vzrušení nezvětšila, ač se dříve soudilo, že tomu je právě naopak.

Nikdo v časopise BMJ si tehdy nemyslel, že by tento dokument byl před jeho zveřejněním vědecky užitečný. Ale stal se jedním z nejstahovanějších článků časopisu BMJ všech dob a od té doby je citován ve 130 dalších vědeckých článcích.

Parodické ocenění

V prvním roce studie dokonce  získala cenu IgNobel za medicínu, což je parodická cena rozdávaná za neskutečné vědecké příspěvky.  Uděluje se článkům, které přimějí lidi, aby se nejprve usmívali, a až pak přemýšleli.

 

Video
Video se připravuje ...

Pornoherečka radí: Jak poznat velikost penisu, než se svlékne BPŽ

Fotogalerie
4 fotografie