Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Snídaně až do postele: Tři recepty na netradiční lívanečky

/
  • Vyzkušejte netradičí recepty na lívance.
    10. srpna 2019 ● 05:00

    Co lepšího může být, než dostat snídani až do postele! Navíc teplou a tak voňavou… Máme pro vás tři rychlé recepty, kterými oslníte celou rodinu.

  • 1.

    Kokosáčky

    Ideální varianta pro bezlepkovou a dokonce i bezlaktózovou dietu. U kokosové mouky musíte dávat pozor na to, že houstne, protože do sebe nasává tekutinu.

     

    Potřebujete na 6 lívanečků: 100 ml kokosového mléka z plechovky, 50 g jemné kokosové mouky, 2 vejce, 1 lžičku cukru.

     

    Postup: Šlehejte kokosové mléko s moukou, vejci a cukrem. *Těsto nechte pět minut odstát a smažte na nepřilnavé, nejlépe keramické pánvi. Můžete si pomoct trochou kokosového oleje.

     

    * Někdy mají kokosové lívance tendenci se trhat, proto je lepší začít s menšími lívanečky. Když jsou na jedné straně dostatečně opečené, že i tvar drží při sobě, otočte.


    * Nejlepší jsou s mascarpone nebo zakysanou smetanou a ovocem podle sezony.

    Kokosáčky
    Autor: tchiboblog.cz

  • 2.

    Čokoládové obláčky

    Potřebujete na 6 lívanečků: 40 g čokolády s vysokým obsahem kakaa (min. 70%), 2 lžíce másla, 3 dl plnotučného mléka, 80 g hladké špaldové mouky, 50 g jemných ovesných vloček, 1 lžička kakaa holandského typu, 1 vejce.

     

    Postup: Ve vodní lázni rozpusťte nalámanou čokoládu máslo a trochu mléka.


    * V míse zatím smíchejte veškeré suché suroviny – mouku, jemné ovesné vločky a kakao. Pokud neseženete jemné vločky, stačí, když klasické rychle promixujete na hrubou moučku s kousky.

     

    * Suchou směs zalijte mlékem a promíchejte, poté přidejte směs zchladlé rozpuštěné čokolády a také vejce.


    * Pokud budete mít hodně savé vločky nebo třeba menší vejce, nebojte se směs více naředit mlékem. Těsto bude hrudkovité kvůli vločkám, ale to vůbec nevadí. Nechte jej deset minut odpočinout.

     

    * Nyní můžete smažit nasucho nebo na troše másla.


    * Lívance můžete zdobit ještě čokoládovou omáčkou. Tu získáte stejně jako čokoládový základ na lívance. Zdobit můžete také oříšky a ještě posypat kakaem. Skvělé jsou obláčky s ořechovým máslem, kvalitní nutelou a banánem.

    Čokoládové obláčky
    Autor: tchiboblog.cz

  • 3.

    Mandlové potěšení

    Potřebujete na 12 kousků: 1 měkký banán, 400 ml mandlového rostlinného mléka, 200 g hladké mouky, 1 sáček prášku do pečiva, 1 lžičku mandlové esence, 1 lžíci rozpuštěného kokosového oleje, 1 lžíci tmavého třtinového cukru.

     

    Postup: Nejprve vidličkou rozmačkejte banán, pak do mísy přidejte všechny zbývající suroviny a šlehejte, dokud není těsto zcela kompaktní a bez hrudek. Stačí na to i míchačka.

     

    * Nechte jej asi deset minut odstát. Smažte nasucho nebo na troše kokosového oleje.


    * Mandlové lívanečky jsou jemné, pokud chcete zachovat veganskou snídani, podávejte je s kokosovým nebo sójovým jogurtem a čerstvým ovocem.

     

    * Vynikající je také kyselejší marmeláda – například rybíz nebo malina, protože mandle a banán v těstě jsou spíše sladké.


    Zdroj: tchiboblog.cz

    Mandlové potěšení
    Autor: tchiboblog.cz

Dnešní horoskopy