Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Cítíte se „vyšťaveni“? 4 rady, jak po zimě načerpat energii!

/
  • 5. března 2019 ● 16:00

    Jaro se krůček po krůčku blíži. V mysli spousta plánů, jen ta energie po zimě jako by chyběla. Máme pro vás několik tipů, které vás do jara pořádně nastartují!

  • 1.

    Buďte venku

    Sluneční paprsky zlepšují nejen náladu, ale jsou také potřebné pro naše tělo. Díky nim se totiž v hlubších vrstvách pokožky tvoří vitamín D. Ten je nutný například pro absorbování vápníku v těle. V přírodě navíc začíná všechno pučet a zelená barva je balzámem pro oči i duši.

    Na jaře načerpejte energii.
    Autor: profimedia.cz

  • 2.

    Sestavte si seznam

    Napište si, co všechno byste s přicházejícím jarem chtěli stihnout, co nového začít a odškrtávejte si! Pocit ze splněných cílů a snů je k nezaplacení.

    Na jaře načerpejte energii.
    Autor: shutterstock.com

  • 3.

    Upravte jídelníček

    V zimě, kde se člověk potřebuje zahřát i jídlem, dává přednost hutným těžkým jídlům smetanovým omáčkám, knedlíkům… S tím můžete na jaře zkoncovat. Tělo nastartujete lehčí stravou, zařaďte více salátů či ovocných smoothie. Uvidíte, jak se vám odlehčí.

    Na jaře načerpejte energii.
    Autor: iStock

  • 4.

    Udělejte si radost

    Víkendový pobyt ve wellness, pokec s kamarádkami nebo třeba nový kousek do šatníku. To všechno vám udělá radost a zlepší náladu. Nechcete-li moc utrácet, stačí klidně i nová květina.

    Na jaře načerpejte energii.
    Autor: istockphoto.com

Dnešní horoskopy