Sladkosti z misky: 5 receptů na rychlé dezerty z čokolády, ovoce i nadýchaného krému

/
  • Vyzkoušejte dezertíky připravované a servírované rovnou v mističce.
    16. listopadu 2018 ● 00:00

    Jídla servírovaná rovnou v malých miskách se stávají trendem kulinářského světa. Nejsou totiž složitá na přípravu, navíc jde o jednotlivé porce, které si můžete připravit jen tak sami pro sebe, když máte na něco malého chuť. Máme pro vás několik receptů na sladké dezerty.

  • 1.

    Broskve s ricottovým krémem

    Potřebujete: 8 rozpůlených a vypeckovaných broskví, 2 lžíce cukru, 2 dc prosecca, větvičku rozmarýnu. Potřebujete na ricottový krém: 400 g ricotty, 2 lžíce cukru, šťávu a kůru z limetky, lístky máty na zdobení.

     

    Postup: Všechny suroviny na krém smícháme a necháme vychladit.

     

    *V hrnci necháme povařit prosecco s cukrem a rozmarýnem. Snížíme plamen, přidáme oloupané a vypeckované broskve a 3 až 4 minuty necháme podusit.


    *Během vaření přiléváme víno. Následně broskve vyndáme a necháme vychladit.

     

    *Tekutinu, která zůstala v hrnci, ještě chvíli povaříme, aby zhoustla.


    *Do mističek vložíme riccotový krém, přidáme vychlazené broskve, vše zalijeme uvařeným vínem a ozdobíme lístky máty.

    Broskve s ricottovým krémem
    Autor: blog.kitchenaid.cz

  • 2.

    Mugcake z mandlí a červené řepy

    Potřebujete: 100 g červené řepy, 60 g mandlí, 20 g horké čokolády, 3 lžíce javorového sirupu, 1 vejce, špetku prášku do pečiva, špetku soli.

     

    Postup: Na mugcake můžeme použít pečenou i syrovou řepu. Nastrouháme ji na jemném struhadle.

     

    *Mandle rozdrtíme v sekáčku nebo v mixéru na prášek hrubý jako krupice.


    *Smícháme je v míse s nastrouhanou řepou, sirupem, vajíčkem, solí a práškem do pečiva.

     

    *Přidáme čokoládu nalámanou na kousky.


    *Těsto rozdělíme do dvou zapékacích misek anebo hrnečků, které vytřeme olejem. Pečeme v mikrovlnné troubě 2 minuty.

     

    *Mugcake můžeme jíst přímo z misky lžičkou anebo ho vyklopíme na talířek a podle chuti ozdobíme.

    Mugcake z mandlí a červené řepy
    Autor: blog.kitchenaid.cz

  • 3.

    Hruškový crumble

    Potřebujete: zhruba půl kila hrušek, 1 polévkovou lžící třtinového cukru, 2 polévkové lžíce citrónové šťávy.

     

    Na drobenku: 70 g másla, 70 g jemných ovesných vloček, 50 g strouhanky ze ztvrdlé vánočky (přibližně 3 krajíce), 50 g třtinového cukru, ½ lžičky skořice, špetku mletého hřebíčku nebo kardamonu, špetku soli, máslo na vymazání zapékací nádoby.

     

    Postup: Suchou vánočku namelte na strouhanku. Troubu předehřejte na 180 stupňů. Zapékací misku vymažte máslem.

     

    *Následně si připravte drobenku. Všechny suroviny smíchejte v míse dohromady. Hotovou drobenku odložte stranou.


    *Hrušky zbavte jádřince, loupat je není potřeba. Nakrájejte je na kostky a smíchejte s citrónovou šťávou a cukrem.

     

    *Do dvou třetin výšky zapékací nádoby navrstvěte hrušky a rovnoměrně zasypte drobenkou. Pečte při teplotě 180 stupňů přibližně 15 až 20 minut.

    Hruškový crumble
    Autor: blog.kitchenaid.cz

  • 4.

    Čokoládový mugcake

    Potřebujete (3 porce): 75 g mletých ovesných vloček, 4 lžičky mandlového másla, 4 lžičky kokosového oleje, 3 kostičky vysokoprocentní čokolády, 4 lžičky řeckého jogurtu, 18 polévkových lžic sojového mléka, 2 lžičky kakaa, min. 5 kapek flavdrops bílá čokoláda (přírodní aroma bez kalorií), špetku kypřícího prášku do perníku.

     

    Postup: Nejdříve si do mističky připravíte mandlové máslo, kokosový olej, čokoládu a dáme na 30 vteřin rozehřát do mikrovlnné trouby.

     

    *Mezitím si smícháte namleté vločky se sojovým mlékem, řeckým jogurtem a kakaem.


    *Nakonec vmícháme čokoládovou směs z mikrovlnné trouby, dosladíme flavdopsem a přidáme kypřící prášek.

     

    *Dáme do mističek a do mikrovlnné trouby na 1 minutu.


    *Můžete dozdobit třeba ovocem sušeným mrazem.

    Čokoládový mugcake
    Autor: blog.kitchenaid.cz

  • 5.

    Crème brûlée

    Potřebujete (4 porce): 500 ml smetany ke šlehání, 60 g vanilkového cukru, 1 ks vanilkového lusku, 4 ks vejce, 1 polévkovou lžíci likéru (Kahlua, Amaretto, Grand Marnier), cukr na posypání.

     

    Postup: Smetanu si nalijeme do hrnce. Zahřejeme asi cca na 40 °C a přisypeme cukr.

     

    *Přidáme dřeň z vanilkového lusku, můžeme do smetany hodit i celý lusk.


    *Když je cukr rozpuštěný, vmícháme žloutky a likér.

     

    *Směs nalijeme do 3/4 do zapékacích misek položíme na plech s vodou a v této vodní lázni pečeme při 125°C zhruba hodinu.


    *Po upečení necháme zchladnout v lednici nejméně 5 hodin. Před podáváním posypeme cukrem.

     

    *Přelijeme destilátem, flambujeme, dokud se alkohol nevypálí a na povrchu nám nevznikne pálením karamel.


    *Ozdobíme čerstvou mátou a podáváme.

     

    Zdroj: blog.kitchenaid.cz

    Crème brûlée
    Autor: blog.kitchenaid.cz

Dnešní horoskopy