Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Co pomůže proti rakovině, stárnutí, depresím? Semínka! 6 zázraků přírody, které uzdravují

/
  • Zařaďte do vašeho jídelníčku nejrůznější semínka, s vaším zdarvím to udělá zázraky!
    15. ledna 2018 ● 12:07

    Pokud vás trápí deprese, nespavost, vysoký cholesterol, nejrůznější bolesti nebo se bojíte rakoviny, měli byste zobat! A to ne jen tak ledacos, ale přímo zázračná semínka, která s vaším tělem udělají divy. Seznamte se se šesti nejzázračnějšími!

    Pokud vás trápí deprese, nespavost, vysoký cholesterol, nejrůznější bolesti nebo se bojíte rakoviny, měli byste zobat! A to ne jen tak ledacos, ale přímo zázračná semínka, která s vaším tělem udělají divy. Seznamte se se šesti nejzázračnějšími!

  • 1.

    Konopné semínko – na mozek, pokožku i vlasy

    Je to pořádná vzpruha pro náš mozek. Obsahuje totiž nenasycené mastné kyseliny - a to kyselinu gama linolovou a kyselinu olejovou. Ty jsou důležité pro správný vývoj a fungování mozku, reprodukční systémy a metabolismus. Obsahuje i vzácnou omega-6 gama-linolovou kyselinu, která je blahodárná pro naši pokožku a zabraňuje lámání vlasů. Dopřát byste si ho měli v případě, že vás čeká fyzická či psychická zátěž, posiluje imunitu, dodává energii, reguluje cholesterol. Nemusíte se bát, že se na konopném semínku stanete závislým. Pochází z tzv. technického konopí, které neobsahuje THC.

    Konopné semínko pomůže i při nachlazení.
    Autor: carunpharmacy

     

  • 2.

    Lněné semínko – proti rakovině

    V tak malém semínku se ukrývá skutečný elixír života! Obsahuje vlákninu, »dobrý tuk«, železo, vápník, hořčík, fosfor, draslík, sodík, lutein, zinek, měď, mangan, selen, omega 3 a omega 6 mastné nenasycené kyseliny, vitaminy B, C, E, K, kyselinu pantotenovou a kyselinu listovou! Lněná semínka pročišťují ledviny a játra, udržují pevné cévy, pomáhají při zácpě i průjmu, regulují cholesterol, zrychlují metabolismus, takže jsou ideální pro hubnutí, podporují imunitu… Jejich největší přínos je ale v jejich léčebných účincích proti rakovině! Ideální je jejich konzumace společně s tučnými mléčnými výrobky.

    lněné semínko
    Autor: Profimedia.cz

     

  • 3.

    Slunečnicové semínko – odbourá deprese a šedivění

    Velké množství vitamínu E (více ho je jen v mandlích) a vitamínu B1 (více ho mají jen pivovarské kvasnice) – to je největší devíza slunečnicových semínek. Dále obsahuje ve značné míře hořčík, železo, vápník a fosfor. Takřka polovina semínek je tvořena tukem, jsou to ale mastné kyseliny – především kyselina linolová – který je »hodný« a reguluje cholesterol v krvi. Pomáhají od depresí, stresu i nespavosti. Slunečnicová semínka se doporučuje při ekzémech, popraskané a suché pokožce. Posilují i nehty a vlasy a zabraňují jejich šedivění.

    Slunečnicová semínka
    Autor: Shutterstock.com

     

  • 4.

    Sezamové semínko – pomoc při menopauze

    Obsahují kvalitní bílkoviny, základní esenciální mastné kyseliny. i řadu vitamínů (E, několik skupin »béčka«), minerálů - vápník, železo zinek, draslík či fosfor a dalších stopových prvků. Kvůli vysokému podílu železa by sezam měli jíst lidé s anémií. Doporučuje se i ženám v přechodu, kdy zmírňuje návaly a pocení. Prospívá také srdci, cévám vlasům, nehtům a kůži. Semínka také zvlhčují střevní sliznici, takže se doporučuje při zácpě. Zvyšuje imunitu při fyzické i psychické zátěži a má antioxidační účinky.

    sezam
    Autor: Shutterstock

     

  • 5.

    Chia semínka – udrží v nás tekutiny

    Jejich velkou předností je, že na sebe vážou vodu. Chia semínka přispívají k vnitřní hydrataci těla, což je důležité obzvláště při velké fyzické námaze. Obsahují Omega-3 mastné kyseliny, které se tráví pomaleji než cukry, což je přínosné pro diabetiky i při dalších dietách. Mají protizánětlivé účinky, pomáhají udržovat energii v organismu v průběhu celého dne, posilují kardiovaskulární systém. Mají mnoho vlákniny a pětkrát více vápníku než mléko, snižují také krevní tlak.

    Chia semínka jsou plná živin a minerálů, které člověk potřebuje ke zdraví.
    Autor: iStock

     

  • 6.

    Kustovnice čínská – zastaví stárnutí, pomůže k miminku

    Je silný antioxidant, který zabraňuje předčasnému stárnutí a podle staré čínské medicíny dokáže prodloužit život. Užívá se k léčbě rakoviny, snižuje riziko jejího vzniku a napomáhá zastavit růst nádoru, ulevuje od bolesti hlavy, zad i nohou, snižuje krevní tlak, výrazně zvyšuje imunitu a zlepšuje i paměť. Dokonce je i afrodiziakem, upravuje menstruační cyklus, pomáhá při neplodnosti a mírní i různé alergické reakce. Jejich blahodárných účinků je ale mnohem více! Obsahuje totiž 18 druhů aminokyselin, 21 stopových prvků, betakaroten, poly i monosacharidy, řadu vitamínů. Jen vitamínu C má až 500x více než pomeranč!

    Kustovnice čínská
    Autor: Shutterstock.com

    Fotogalerie
    7 fotografií

Dnešní horoskopy