Pomocníci různého kalibru

Mobilní telefony se od sebe samozřejmě velmi liší. Zatímco u některých bude lepší, když budete mít mobil v kapse některé z vnitřních vrstev oblečení, případně jim dopřejete neoprénové pouzdro, jiné snášejí chlad bez problémů. Teplotní rozsah se u telefonů jednotlivých výrobců liší, podívejte se tedy do návodu, ať nejste překvapeni. Snést mráz i sníh by měly mobily s certifikací IP67, (například Huawei Mate 10 Pro), která znamená, že jsou odolné proti vodě a prachu. Foťte, natáčejte videa nebo si zkontrolujte aktuální předpověď počasí.

Ostré fotky v pohybu?

Pokud chcete mít akční fotky, vybírejte smartphony s objektivy s vysokou světelností, které umožňují vyšší rychlost uzávěrky, čímž zamrazí i velmi rychlý pohyb.

Kvalitní video z divoké jízdy na snowboardu či na lyžích zase vyžaduje optickou stabilizaci. Nenechte se však strhnout příliš a nezapomínejte na bezpečnost svou i druhých.

Záložní zdroj se hodí

V mrazu se baterie vybíjejí více než v běžné teplotě, hodí se druhá baterie či externí nabíječka (powerbanka). Některé nejnověší telefony jsou ale vybaveny nabíjením SuperCharge, které je rychlé a za dvacet minut nabijete mobil tak, že vydrží pracovat celý den.  

Tipy, jak udržet v chodu starší kousky:

- potřebují teplo, noste je pod bundou
- rychle se vybíjejí, budete potřebovat powerbanku
- hovor nepřijmete v rukavicích – použijte nos
- po příchodu do tepla promrzlý telefon raději na nějakou dobu vypněte

Pokud chcete mít jistotu – přezbrojte a pořiďte si výkonnější nový smartphone.

mobil hory
Autor: archiv

Foto: Profimedia, Huawei