Raz, dva, tři a je hotovo: Tři extra rychlé recepty na výborné dobroty
-
Lámete si hlavu, co rodině nebo přátelům připravit o víkendu k jídlu? Zkuste naše extra rychlé recepty.
- 1.
Vepřová panenka s grilovanou zeleninou
Potřebujete: 1 balení mražené zeleniny na gril, 300 g vepřové panenky, 80 g másla, grilovací koření, olivový olej, sůl, pepř
Postup: Zeleninu na gril zprudka orestujte na trošce olivového oleje. Dochuťte grilovacím kořením. Vepřovou panenku osolte a okořeňte, potřete olejem a zprudka opečte. Zjemněte výpek máslem. Vepřovou panenku podávejte s grilovanou zeleninou, porci přelijte výpekem. Na maso i zeleninu můžete použít také své oblíbené bylinky. Na vepřové maso se hodí například rozmarýn nebo například oregano.
- 2.
Zapečené rybí filety se zeleninou
Potřebujete: 1 balení mražené zeleniny, 2 filety z bílé ryby, 1 citrón, 80 g másla, sůl
Postup: Oba filety pokapejte citrónovou šťávou, osolte a vložte na alobal lehce pomazaný máslem. Nechte máslo trochu povolit, abyste alobal při potírání neroztrhali. Na filety nasypejte mraženou zeleninovou směs, na kterou položte plátky másla. Zabalte do alobalu a pečte v troubě asi 30 minut na 180 stupňů.
- 3.
Ovocná zmrzlina s řeckým jogurtem
Potřebujete: 1 balení zmrzlé lesní směsi, javorový sirup, řecký jogurt
Postup: Řecký jogurt smíchejte s trochou vody. Směs oslaďte javorovým sirupem podle vlastní chuti a nakonec přidejte lesní směs a nechte alespoň dvě hodiny zamrazit ve formě na nanuky. Ovoce můžete také nakrájet na menší kousky nebo případně rozmixovat. Záleží jen na vaší chuti.
Zdroj: mojedione.cz