Čtyřikrát chmelený vítěz

Jaké pivo má tedy v roce 2017 nejlepší chuť, plnost, vůni, říz a hořkost? Podle odborníků, kteří v soutěži o Zlatý pohár Pivex 2017 začátkem roku hodnotili zmiňované vlastnosti, je to v kategorii ležáků jedenáctka Zubr Grand. Ta v nabité konkurenci porazila i soupeře z řad dvanáctek a navázala na loňské vítězství v soutěži České pivo.

Zubr Grand, čtyřikrát chmelený ležák, vítězstvím na nejstarší odborné degustační soutěži v České republice rozšířil sbírku úspěchů pivovaru z let minulých. A nebyl sám. Kromě piva Zubr Grand na vítězství dosáhl také Zubr Classic, a to v kategorii piv výčepních, kde se ve stejné kategorii umístilo na třetí příčce i pivo Zubr Gold.

Autor: Pivovar ZUBR

„Všechna naše piva vyrábíme tradičním výrobním postupem, poctivě a maximálně pečlivě. Jen tak může vzniknout pivo, které má výbornou chuť a ten správný říz. Zároveň si také zakládáme na kvalitních regionálních surovinách a vlastních originálních recepturách. Proto mě opravdu těší, že se nám dostává takto skvělé odezvy nejen u našich štamgastů, ale i z odborných kruhů," říká Tomáš Pluháček, ředitel pivovaru Zubr.

Pivovar Zubr potvrdil pozici nejoceňovanějšího pivovaru v České republice za posledních dvacet let, což bylo podpořeno i hlavním oceněním pro „pivovar čtvrtstoletí“, které pivovar Zubr také získal na letošním jubilejním 25. ročníku soutěže. Soutěže s mnohaletou tradicí jako je Zlatý pohár Pivex, jsou mezi těmi, kde je i díky dvoukolovému systému maximálně garantováno objektivní hodnocení.

Autor: Pivovar ZUBR

Co stojí za úspěchem piva Zubr?

Pivovar Zubr ctí klasickou výrobu piva. Vše začíná už na varně a pokračuje dalšími procesy, jako je kvašení na otevřené spilce, až po dlouhé zrání v ležáckém sklepě. Vaří se na dva rmuty, aby si pivo vzalo to nejlepší ze sladu i chmele. Pivo Zubr poznáte podle typického chmelového aroma, které získává nejen díky prvotřídní kvalitě chmele, ale i způsobu dávkování. Aby získal své chuťové vlastnosti, je zapotřebí mu dát čas, proto v ležáckých tancích zraje několik týdnů. Konkrétně u vítěze, jedenáctistupňového ležáku Zubr Grand, je to až 50 dní.

Poctivá práce nese ovoce

„Stále častěji se v dnešní době hovoří o důležitosti poctivé české výroby, kvalitních surovinách a tradičních postupech. Právě tyto hodnoty my vyznáváme. Velmi si vážíme toho, že jsme za to odměňováni nejen odbornými cenami, ale v prvé řadě přízní našich věrných zákazníků a štamgastů. Protože právě ti jsou těmi nejpřísnějšími hodnotiteli ze všech,“ komentuje úspěch pivovaru Tomáš Pluháček.

Autor: Pivovar ZUBR