Ti z nás, kteří patří mezi milovníky lidové hudby na Spirituál kvintet nedají dopustit. Mladší generace jejich melodie určitě zná od táboráku a z kempů. 

18. dubna letošního roku hudebník Jiří Tichota oslavil již 80. narozeniny! Své jubileum připomene velkým koncertem v pražské holešovické Tipsport aréně. Všichni se můžou těšit na krásné skladby, přátelskou atmosféru a znovu se nechat přesvědčit, že folk má na naší hudební scéně čestné místo.

 „Před dvěma lety jsme se Spirituál kvintetem oslavili 55. výročí v Lucerně, a abychom uspokojili všechny naše fanoušky, přidali jsme ještě další čtyři koncerty. Protože jsem tentokrát chtěli být všichni pohromadě, zvolili jsme tedy arénu. Moc se na tu atmosféru těším,“ říká Jiří Tichota, poslední žijící člen původní sestavy Spirituál kvintet.

Autor: Spirituál kvintet

Kdo bude na koncertě vystupovat?

České folkové osobnosti přijde popřát řada významných a talentovaných hostů, kteří si s ním zazpívají jeho písně a jako gratulace přidají své vlastní. Chybět nebude Marek Eben, Hradišťan, Wabi Daněk, Jiří Pavlica, Robert Křesťan a Druhá tráva, František Novotný i skupina Nezmaři.

„Jsem rozechvělý, těším se na své hosty, kteří mají takové koncerty každou chvíli, ale přesto dali přednost tomu mému. Jsou to moji osobní hosté, kteří jdou z mého srdce,“ upřesňuje Jiří Tichota.

Autor: Spirituál kvintet

Kultovní Spirituál kvintet vystupoval i po boku Václava Havla

Kapela Spirituál kvintet je úplně první kapelou, která v roce 1960 otevřela éru československého folku. V době komunistického režimu několikrát bojovala proti zákazům a omezením svobody. Veřejně vystupovala za svobodnou tvorbu umění včetně hudby. V listopadu 1990 pak Spirituál kvintet zpíval na Václavském náměstí s dvěma prezidenty Georgem Bushem a Václavem Havlem. Kapela hrála také pro prezidenta Billa Clintona a jeho první dámy! V roce 2012 obdržela Diamantovou desku za milion dvě stě tisíc prodaných nosičů.

Více informací najdete na portálu Ticketportal.cz a nebo webových stránkách Spirituál kvintet.

Vstupenky k zakoupení najdete i ZDE.