Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Na jaře nastartuje své nové »já«: 3 rady, které musíte dodržet!

/
  • Zkuste na jaře restart svého organismu.
    Zkuste na jaře restart svého organismu. (Shutterstock.com)
    27. března 2017 ● 09:15

    Jaro je přímo stvořené na to udělat něco se svým tělem, zdravím a potažmo i psychikou. Když se budete řídit našimi třemi tipy, budete se za pár dní cítit jako nový člověk.

     

  • 1.

    Už se zase hýbejte

    Zima vybízela k nekonečnému posedávání a polehávání u televize a pojídání dobrot, teď však nastal čas dostat se zpět do reálného světa. A vlastně na tom není vůbec nic těžkého, není totiž třeba se dlouhé hodiny dřít v posilovně. Vašemu zdraví prospěje už to, když si každý den dopřejete minimálně 30 minut chůze. Můžete si udělat třeba procházku cestou z práce, zajít se psem nebo místo výtahu chodit po schodech. Ideální je, aby člověk denně ušel zhruba deset tisíc kroků.

    Sportující rodina
    Autor: Shutterstock

  • 2.

    Síla z ovoce a zeleniny

    Konzumujte potraviny s čistícími a antioxidačními účinky. Dopřejte si pravidelnou dávku detoxikace v podobě šťavnatého ovoce či zeleniny. „Zaručeně se budete cítit lépe a budete mít více energie. Ovoce i zeleninu můžete konzumovat jak vcelku, tak ve formě šťáv či lahodných pyré. Velmi populární a zárovň zdravé jsou nejrůznější smoothie.

    Vaše tělo pročistí například celer, cuketa, řeřicha, artyčok, celozrnné obiloviny, chřest, pórek, cibule, štěrbák nebo úplně obyčejné jablko či hruška. Antioxidační účinky pak mají například olivový a řepkový olej, granátové jablko, brokolice, kiwi, mandarinka, pomeranč, citron, mrkev či rajče.

    Vyzkoušejte detox!
    Autor: Shutterstock.com

  • 3.

    Jezte a pijte pravidelně

    Nejíst je ta největší chyba, kterou můžete udělat. Nejzásadnější pro zdravé hubnutí je pestrá, a hlavně pravidelná strava.„Jíst byste měli každé 3 hodiny, proto snídejte, svačte, obědvejte, svačte a večeřte. Díky pravidelnosti nebudete mít hlad. Nezapomínejte ani na pitný režim. Ideální je vypít minimálně 1,5 litru čerstvé neperlivé vody,“ říká výživová poradkyně Věra Burešová.

    Zdroj: naturhouse-cz.cz

    Svačte a budete hubnout.
    Autor: Shutterstock

Dnešní horoskopy