Rychlá večeře: 5 receptů na výborné pomazánky!
-
Pomazánky jsou stavebním kamenem každé kuchyně. Rychle se připravují a zastanou jak snídani, tak i lehčí večeři. Každá rodina má bezpočet svých receptů, vyzkoušejte ty naše a třeba si je oblíbíte také.
- 1.
Artyčoková pomazánka s vajíčkem
Potřebujete na 4 porce: 160 g nakládaného artyčoku (bez nálevu), 4 natvrdo uvařená vejce, 2 lžíce kapar, 3 lžíce majonézy, sůl, pepř
Postup: Artyčoky a vajíčka umixujeme najemno. Přidáme kapary a smícháme s majonézou. Ochutíme solí a pepřem.
- 2.
Pomazánka z kořenové zeleniny
Potřebujete na 4 porce: 70 g mrkve, 50 g kořene celeru, 50 g petrželového kořene, 70 g cibule, 1 lžíce oleje, 1 lžíce hořčice, 2 lžíce majonézy, sůl, pepř, nasekaná pažitka
Postup: Kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme najemno. Všechnu zeleninu pozvolna podusíme na oleji doměkka. Necháme vystydnout. Smícháme s hořčicí, majonézou a ochutíme solí pepřem a přidáme nasekanou pažitku.
- 3.
Šunkovo-květáková pomazánka
Potřebujete na 4 porce: 200 g šunky, 200 g uvařeného květáku, 1 malá červená cibule 3 lžíce majonézy, 2 lžíce nakládaného zeleného pepře, sůl
Postup: Šunku a květák rozmixujeme najemno. Smícháme s pepřem, nasekanou cibulkou, majonézou a dochutíme solí.
- 4.
Matjesová pomazánka
Potřebujete na 4 porce: 100 g matjesů v oleji (bez oleje), 200 g vařených brambor, 1 jarní cibulka, špetka cukru, 3 lžíce majonézy
Postup: Matjesy rozmixujeme najemno. Brambory rozmačkáme vidličkou. Smícháme s nasekanou cibulkou, majonézou a dochutíme cukrem.
- 5.
Vajíčková pomazánka
Potřebujete na 4 porce: 6 natvrdo uvařených vajec, 4 lžíce majonézy, 1 kávová lžička hořčice, špetka cukru, špetka soli, pepř, 2 nakládané okurky, 1 malá červená cibule, snítka řeřichy
Postup: Vejce nasekáme nahrubo. Okurky i cibuli nakrájíme na jemné kostičky. Vše smícháme s majonézou Hellmann’s, hořčicí, nasekanou pažitkou a dochutíme solí, pepřem a špetkou cukru. Podáváme na tmavém pečivu posypané řeřichou.
Zdroj: Hellmann’s