Rychlá večeře: 5 receptů na výborné pomazánky!

/
  • Pomazánky jsou velmi oblíbené. Připravit se dají rychle a zasytí.
    10. března 2017 ● 09:31

    Pomazánky jsou stavebním kamenem každé kuchyně. Rychle se připravují a zastanou jak snídani, tak i lehčí večeři. Každá rodina má bezpočet svých receptů, vyzkoušejte ty naše a třeba si je oblíbíte také.

  • 1.

    Artyčoková pomazánka s vajíčkem

    Potřebujete na 4 porce: 160 g nakládaného artyčoku (bez nálevu), 4 natvrdo uvařená vejce, 2 lžíce kapar, 3 lžíce majonézy, sůl, pepř

    Postup:  Artyčoky a vajíčka umixujeme najemno. Přidáme kapary a smícháme s majonézou. Ochutíme solí a pepřem.

    artyčoková zelenina
    Autor: Hellmann´s

  • 2.

    Pomazánka z kořenové zeleniny

    Potřebujete na 4 porce: 70 g mrkve, 50 g kořene celeru, 50 g petrželového kořene, 70 g cibule, 1 lžíce oleje, 1 lžíce hořčice, 2 lžíce majonézy, sůl, pepř, nasekaná pažitka

    Postup: Kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme najemno. Všechnu zeleninu pozvolna podusíme na oleji doměkka. Necháme vystydnout. Smícháme s hořčicí, majonézou a ochutíme solí pepřem a přidáme nasekanou pažitku.

    kořenová zelenina
    Autor: Hellmann´s

  • 3.

    Šunkovo-květáková pomazánka

    Potřebujete na 4 porce: 200 g šunky, 200 g uvařeného květáku, 1 malá červená cibule 3 lžíce majonézy, 2 lžíce nakládaného zeleného pepře, sůl

    Postup: Šunku a květák rozmixujeme najemno. Smícháme s pepřem, nasekanou cibulkou, majonézou a dochutíme solí.

    šunkovo-květáková pomazánka
    Autor: Hellmann´s

  • 4.

    Matjesová pomazánka

    Potřebujete na 4 porce: 100 g matjesů v oleji (bez oleje), 200 g vařených brambor, 1 jarní cibulka, špetka cukru, 3 lžíce majonézy

    Postup: Matjesy rozmixujeme najemno. Brambory rozmačkáme vidličkou. Smícháme s nasekanou cibulkou, majonézou a dochutíme cukrem.

    matjesová pomazánka
    Autor: Hellmann´s

  • 5.

    Vajíčková pomazánka

    Potřebujete na 4 porce: 6 natvrdo uvařených vajec, 4 lžíce majonézy, 1 kávová lžička hořčice, špetka cukru, špetka soli, pepř, 2 nakládané okurky, 1 malá červená cibule, snítka řeřichy

    Postup: Vejce nasekáme nahrubo. Okurky i cibuli nakrájíme na jemné kostičky. Vše smícháme s majonézou Hellmann’s, hořčicí, nasekanou pažitkou a dochutíme solí, pepřem a špetkou cukru. Podáváme na tmavém pečivu posypané řeřichou.

    Zdroj: Hellmann’s

    vajíčková pomazánka
    Autor: Hellmann´s

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi

Dnešní horoskopy