Hrůzná výzdoba je základ

K přeměně bytu budete potřebovat pár velkých igelitů, prostěradel, obvazů, staré oblečení, policejní pásku a červenou barvu. Igelity pověste místo dveří jako vstup do místností a ideálně přidejte i nějaké hrozivé upozornění o zákazu vstupu. Buď barvou napište přímo něco na igelit, nebo vytiskněte znak radioaktivity a nalepte ho na něj. Skvělé jsou také pásky s nápisy „Zákaz vstupu“. Na prostěradla obtiskněte ruce, přihoďte i pár stříkanců a překryjte jimi gauč. Pokud máte křeslo, udělejte jednu krvavou skvrnu ve výšce hlavy sedící osoby. Tu a tam poházejte zakrvácené a čímkoliv ušpiněné obvazy. Vezměte staré džíny a vycpěte je čímkoliv po ruce, přidělejte k nohavicím boty a torzo zasuňte například mezi dveře kumbálu. Nezapomeňte přihodit pár děsivých krvavých fleků na oblečení a na zem. Pokud vám nevadí úklid, skvělou dekorativní pomůckou je i pavučina ve spreji.

Autor: Shutterstock

Přichystejte pro hosty děsivé nástrahy

Co takhle přidat červené barvivo do nádržky WC nebo na zrcadlo v koupelně napsat fosforeskují barvou výhružný nápis a hostovi při mytí rukou zhasnout? Trochu ohrané, ale stále vděčné může být spadnutí umělé končetiny na provázku při otevření dveří. Překvapující a roky osvědčený je také zelný sliz na druhé straně kliky.

Jídlo jen pro otrlé povahy

Na party je zvykem také návštěvu řádně pohostit. Udělejte ji ale stylově. Panáky podávejte v injekčních stříkačkách, jídelní ubrus pocákejte krví, bílou čokoládu pro fondue obarvěte na červeno a do drinků vždy přihoďte pingpongový míček, na který jste lakem na nehty předtím namalovali duhovku oka s žílami. Pokud se vám chce i do pečení, ukuchtěte zombie drápy. Na recept použijte jakékoliv oblíbené sladké nebo slané těsto. Vyválejte z něj váleček ve tvaru prstu, který nakrojíte v místech ohybů kloubů, a upečte spolu s mandlí na konci. Něco obdobného můžete udělat i s hot dogy. Vezměte párek a opět ho nakrojte v pomyslných ohybech s tím, že trochu jeho vrchní vrstvy odstraníte, aby se objevila světlá část. To samé uděláte i na jeho konci ve tvaru nehtu a výtvor umístěte do rozkrojeného rohlíku politého kečupem. Pokud si bude chtít někdo přidat kečup nebo hořčici, pojmenujte je například cedulkou jako „Kontaminovaná krev“ nebo „Sliz z mozku“. Drinky podávejte zásadně ve stylové červené a zelené barvě.

Autor: Shutterstock

Zombie outfit

Co by to bylo za party bez zombie převleků. Nemusí to být přitom nijak složité. Vezměte si nějaké roztrhané staré džíny a bílé tričko, které postříkáte červenou a hnědou barvou. Make-up také není tak těžký. Navíc se na internetu prodávají přímo zombie make-up sady se vším potřebným. Naneste bílou barvu na celý obličej. Černou barvou zvýrazněte okolí očí, oblast z boku kolem nosních dírek a obvod pusy. Tužkou na oči namalujte pár jizev a tu a tam se mázněte umělou krví, a je hotovo!

Zombie zábava

Máte soutěživé kamarády? Udělejte třeba zombie kvíz o oblíbených zombie filmech - kdo kde hrál, kdo jak umřel, kdo se jak nakazil… Jako součást zábavy si můžete pustit i pár dílů celosvětově oblíbeného seriálu Fear The Walking Dead. Zrovna teď běží nové díly každé pondělí ve 3:00 v původním znění a ve 22:00 s českým dabingem na televizní stanici AMC.

Autor: AMC Networks Central Europe