Dobroty na gril: Udělejte si nebe v puse!
-
Nad dobrotami z grilu se sbíhají sliny!
Víkend má být jako malovaný s letními teplotami. Prostě ideální na pořádnou grilovačku s rodinou nebo přáteli. Máme pro vás tři recepty na dobroty, po kterých se budete cítit jako v nebi!
- 1.
Flank steak na grilu
Potřebujete na 4 porce: 1 kg vyzrálého flank steaku, 4 lžíce omáčky Hellmann´s American Barbecue (na marinování), větvička čerstvého rozmarýnu, snítku čerstvého tymiánu, pepř, sůl
Postup: Celý kus masa opepříme, potřeme omáčkou American BBQ, posypeme bylinkami a necháme přes noc v uzavřené nádobě marinovat. Maso zhruba hodinu před grilováním vyjmeme z lednice. Důkladně rozehřejeme gril. Těsně před tím, než maso začneme grilovat, jej osolíme, položíme na gril a zprudka opečeme. Z každé strany cca 3 minuty. Během grilování potíráme omáčkou American BBQ. Poté dáme maso na nahřátý talíř, přikryjeme druhým nahřátým talířem a necháme min. 5 minut odpočinout. Poté krájíme na tenké plátky, podáváme s pečivem, čerstvou zeleninou a namáčíme do omáčky American BBQ.
Nad dobrotami z grilu se sbíhají sliny!Autor: Hellmann´s - 2.
Kuřecí křidélka
Potřebujete na 4 porce: 1 kg kuřecích křidélek, 2 lžíce worcestrové omáčky, 1 lžíce hořčice, 2 lžíce kečupu, 4 stroužky česneku, 4 lžíce grilovací omáčky Hellmann’s Samba k servírování, šťáva z 1 citronu, sůl, pepř
Postup: Křidélka osolíme, opepříme a promícháme s marinádou při-pravenou z worcestrové omáčky, kečupu Hellmann´s, hořčice, citronové šťávy a rozmačkaného česneku. Necháme cca 1 hodinu při pokojové teplotě marinovat. Poté dáme na pekáč, přikryjeme alobalem a pečeme při 180°C cca 40 minut (doměkka). Upečená křidélka můžeme buď nechat vychladit, nebo ihned grilovat dozlatova na rozpáleném grilu. Během grilování potíráme výpekem z pekáče. Podáváme s grilovací omáčkou Samba, rozpečeným pečivem a zeleninou.
- 3.
Špízy z vepřové krkovice
Potřebujete na 4 porce: 600 g vepřové krkovice, 4 lžíce ústřicové omáčky, 4 lžíce Hellmann’s omáčky k masu česnekové, sůl, pepř, sezamová semínka
Postup: Krkovici nakrájíme na tenké plátky – maximálně 3 mm silné, dáme do mísy a dobře promícháme s ústřicovou omáčkou. Necháme při pokojové teplotě 1 hodinu marinovat. Poté naplocho propichujeme špejlí, posypeme sezamem, opepříme, osolíme a grilujeme. Po ugrilování necháme na teplém talíři cca 5 minut odpočinout. Podáváme s česnekovou omáčkou, pečenými bramborami a zeleninou.
Nad dobrotami z grilu se sbíhají sliny!Autor: Hellmann´s