Nákupy si na Štefánikově ulici vychutnají hlavně ti, kterým vyhovují tradiční obchůdky víc než obří nákupní centra. Překvapivá je i nabídka zboží, které se tu dá sehnat. Tak třeba v jedné z  prodejen metrového textilu si můžete koupit pestrobarevný kanafas nebo kanafasové ložní prádlo, ubrus, zástěru či chňapku. Hned opodál vám prodavačka ochotně naměří potřebný kus saténu, krajky, šifonu nebo podšívky. A rovnou si k tomu můžete přikoupit i nitě, cvoky do látek a další galanterii. Na své si tu přijdou i pejskaři. Byla zde totiž otevřena první psí pekárna v Praze, kde vyrábí zdravé sušenky a dorty pro čtyřnohé miláčky. Bez soli, cukru a konzervantů! S prázdnou neodejdou ani muzikanti, kterým své služby nabízí obchod s hudebními nástroji. Na Štefánikově ulici sídlí i Úřad práce Prahy 5, několik bank a cestou si můžete vybrat peníze ze šesti bankomatů.  Na Štefánikově ulici č. 30 má své sídlo také Infocentrum Prahy 5, které poskytuje své služby nejen místním, ale i návštěvníkům a turistům.  Na skvělé divadelní kousky láká Švandovo divadlo, a obdiv si určitě zaslouží i další dominanty této ulice, kostel sv. Václava a barokní skvost, Vila Portheimka, v níž se nachází galerie a kavárna.

Co nesmíte minout?

  • Nejlepší křupavé rohlíky, chlebíčky a domácí bagety seženete v Pekařství u tramvajové zastávky naproti Komerční banky, Štefánkova 31.
  • Lahůdky od českých uzenářů i vybrané delikatesy z celé Evropy nabízí Lahůdkářství Sváček, Štefánkova 18/25.  Vybrat si můžete z 200 druhů sýrů a ochutnat například salám z divočáka s lanýžem nebo kachní roládu. 
  • Čerstvé zákusky a opravdovou italskou zmrzlinu najdete v Cukrárně U Arbesa, Štefánikova 278/40. Specialitou jsou tu fotodorty na zakázku!
  • Francouzské makronky v nejroztodivnějším provedení nabízí Butik Macarons, Štefánikova 25. Vybrat si můžete až z 30 druhů této tradiční francouzské dobroty.
  • Skvělou kávu a dobré snídaně najdete v kavárně Mezi řádky, Štefánikova 278/ 40. Kavárna a pekařství je navíc propojena s knihovnou.
  • Pro bylinky, koření i kytky zajděte do Zahradnictví Krulichovi, Štefánikova 338/41.
  • Nitě, knoflíky, bavlnky, gumy a stuhy (metráž) a veškeré galanterní zboží seženete v obchůdku Textil Pařík, Štefánikova 14/35.
  • Vegetariánské a veganské pokrmy a exkluzivní čaje můžete ochutnat v čajovně Bílý jeřáb, Štefánkova 259/1.

Fotogalerie
3 fotografie