Bramborový salát s ledovým salátem
Suroviny na 4 porce: 500 g uvařených salátových brambor, sůl, pepř, 4 lžíce tatarské omáčky, 2 pomeranče, 1 malá červená cibule, 1 ledový salát
Postup: Do mísy dáme uvařené brambory nakrájené na větší kostky. Ledový salát natrháme nahrubo. Z pomerančů vykrajujeme měsíček za měsíčkem. A přidáme nasekanou cibuli. V misce smícháme tatarskou omáčku, sůl, pepř a vymačkanou šťávu ze zbytků pomeranče. Připravené brambory zalijeme připraveným tatarkovým dresinkem a dobře promícháme. Cena za porci: 12 Kč
Jemný bramborový salát s červenou řepou a avokádem
Suroviny na 4 porce: 400 g brambor, 2 malé teplé vařené a oloupané červené řepy, 1 zralé avokádo, 4 lžíce majonézy, šťáva z půlky limetky, 1 menší červená cibule, drcený pepř, sůl
Postup: Avokádo rozpůlíme, odstraníme pecku a slupku a nakrájíme na kostky. Vložíme do mísy a pokapeme šťávou z limetky. Přidáme brambory nakrájené na plátky, řepu na měsíčky, cibuli na tenká kolečka. Osolíme, opepříme a přimícháme majonézu. Ihned podáváme, nejlépe vlažné. Cena za porci: 13 Kč
S olivami a sušenými rajčaty
Suroviny na 4 porce: 500 g brambor, sůl, pepř, 1stonek řapíkatého celeru, jablko (se slupkou), 50 g hrášku, 50 g nakládaných cibulek, 125 ml light majonézy, 50 g zakysané smetany, 40 g zelených a černých oliv, 2 sušená rajčata, snítka bazalky, 4 cherry rajčátka
Postup: Uvařené brambory vychladlé nakrájíme na hranolky, osolíme a opepříme. Celer nakrájíme na tenké plátky, jablka na nudličky. Brambory smícháme s celerem a jablky, přidáme hrášek, cibulky, majonézu a zakysanou smetanu a vše lehce promícháme. Poté přidáme na kolečka nakrájené olivy, na nudličky nakrájená sušená rajčata a nasekanou bazalku a znovu opatrně promícháme. Hotový salát ozdobíme cherry rajčátky a lístkem bazalky. Cena za porci: 14 Kč