Redaktor Blesku je s nasazením života testoval v pražských ulicích. Ve sněhu, na ledě i na kočičích hlavách pokrytých břečkou. Přečtěte si, jak dopadly. Nejlépší hodnocení jsou tři hvězdičky, nejhorší bylo hodnoceno nulou.

NESMEKY 

Cena Nesmeků je 448 Kč i s poštovným, jejich nandavání ale není úplně jednoduché
Autor: David Malík
Na sněhu a ledu možná drží, ale na botě klasické konstrukce moc ne. Během testu se nám svlékly a podstupovat znovu martýrium s jejich nandaváním se nám nechtělo. Není to totiž nejsnazší. Na sněhu a ledu nekloužou, ale na kočičích hlavách pokrytých břečkou a schodech trochu ano. Na jezdících schodech jsou dokonce nebezpečné.

Nandavání: *

Chůze: **

Nesmékavost: **

Cena: 448 Kč (včetně poštovného) (www.nesmeky.cz)

NESMEKY KRÁTKÉ

Na špičku boty se tyto krátké Nesmeky nandavají velmi lehce
Autor: David Malík
Pásek z pevného nylonu s ocelovými korunkami si nasadíte na špičku boty a díky připevnění pomocí gumy drží docela dobře. Hroty jsou ale pouze v přední části boty a při chůzi ze schodů, nebo z kopce musíte našlapovat opatrně. Sníh, led i kočičí hlavy zvládají dobře.

Nandavání: ***

Chůze: **

Nesmékavost: **

Cena: 95 Kč (nesmeky.mypage.cz)

DUENORTH INDUSTRIAL

DueNorth Industrial se dobře nasazují a dobře držely na všech testovaných površích
Autor: David Malík
Gumové nesmeky s výrazným vzorkem a šesti vidiovými hroty. Dobře se nasazují a dobře drží na sněhu, ledu, ale i kočičích hlavách, nebo schodech. Při chůzi ani nemáte pocit, že byste pod podrážkou měli něco nepatřičného.

Nandavání: ***

Chůze: ***

Nesmékavost:***

Cena: 599 Kč (www.nesmeky.info)

RUD BERGSTEIGER

Nesmeky Rud Bergsteige na podrážce dobře drží díky pružné gumě
Autor: David Malík
Dvakrát překřížené řetězy drží na podrážce díky silné gumě. Dobře se nasazují a dobře drží na sněhu a ledu, ale i na kočičích hlavách. Výborně se s nimi chodí. Jen na vlhkých hranách kamenných schodů jsme s nimi několikrát uklouzli. Problémy budou dělat třeba i na jezdících schodech.

Nandavání: ***

Chůze: ***

Nesmékavost: **

Cena: 870 Kč (www.x-chain.cz)

RUD-I-SOCK

Textilní návleky Rud-I-Sock se na obuv připevňují pomocí suchých zipů
Autor: David Malík
Textilní návleky na obuv se připevňují pomocí suchých zipů. Nandavání není úplně nejsnazší, ale velice intuitivní. Komu by přišlo, že tyto nesmeky nemohou fungovat, bude příjemně překvapen. Drží jak na sněhu a ledu, tak na kočičích hlavách. Jen se vám při časté chůzi po tvrdém a posypaném povrchu rychle opotřebují.

Nandavání: **

Chůze: ***

Nesmékavost: ***

Cena: 720 Kč (www.x-chain.cz)

HECHT SNOW SHOES

Hecht snow shoes mají vzorek s 24 ocelovými hroty
Autor: David Malík
Jasně oranžové gumové nesmeky s gumovým vzorkem a 24 trojúhelníkovými ocelovými hroty. Dobře se nandavají a dobře drží na všech možných površích. Jsou vyšší a při chůzi po tvrdším povrchu se proto trochu cítíte, jako byste měli na podrážkách bambule.

Nandavání: ***

Chůze: **

Nesmékavost: ***

Cena: 149 Kč (www.militaryrange.com)

MFH ANTISLIP PROTECTOR 6 KNOPS

MFH antislip protector 6 knops dobře držely na sněhu, ledu i kočičích hlavách
Autor: David Malík
Nesmeky z hladké gumy s 6 ocelovými korunkami. Výborně drží na sněhu a ledu i na kluzkých kočičích hlavách. Velmi dobře se nandavají. Jen při chůzi po tvrdším povrchu máte kvůli vyšším hrotům pocit, že se vám do podrážky zaklínily oblázky.

Nandavání: ***

Chůze: *

Nesmékavost: ***

Cena: 357 Kč (www.armik.cz)

MFH ANTISLIP PROTECTOR

MFH antislip protector se dobře navlékaly a dobře držely
Autor: David Malík
Nesmeky z třikrát překřížené ocelové spirály navlečené na gumovém základu. Snadno se nandavají a dobře drží na sněhu, ledu i kočičích hlavách s břečkou. Při chůzi skoro nepoznáte, že je máte na nohou, jen na tvrdém povrchu trochu skřípou a pruží.

Nandavání: ***

Chůze: ***

Nesmékavost: ***

Cena: 369 Kč (www.armik.cz)

FOSCO ICE GRIP

Gumová ploška Fosco ice grip se přidělává k botě pomocí suchého zipu
Autor: David Malík
Gumová ploška se čtyřmi ocelovými korunkami se ke špičce boty přidělává pomocí suchého zipu. Velmi snadno se nandavají, ale jako všechny nesmeky jen na špičku vás moc neochrání při chůzi z kopce a ze schodů. Nás překvapily i při chůzi do zasněžených schodů. Zůstaly zapíchnuté ve sněhu a bota se z nich vyzula.

Nandavání: ***

Chůze: *

Nesmékavost: **

Cena: 369 Kč (www.militaryrange.com)

DÁMSKÉ SILONKY

Dámské silonky nasaďte ve chvíli největší nouze, počítejte ale s tím, že se vám rychle pustí oko
Autor: David Malík
V nejvyšší nouzi můžete s klidem na boty navléci staré dámské silonky, nebo silonové ponožky. Na zasněžených pražských ulicích fungovaly až zázračně. Tedy na udusaném kluzkém sněhu. Jakmile jsme se v nich pokusili sklouznout na rozbředlém posypaném chodníku, na podrážce se nám v mžiku pustilo obří oko.

Nandavání: ***

Chůze: *

Nesmékavost: *

Cena: zhruba 20 Kč (kdekoliv)

TEKUTÉ ŘETĚZY

Tekuté řetězy na penumatiky kol na botách nefungovaly
Autor: David Malík
Na kolech aut moc nefungují, ale co na botách? Fungují jěště hůř! Ani ve sněhu, ani na ledu a už vůbec v břečce nepoznáte rozdíl mezi nasprejovanou a nenasprejovanou botou. My jsme tento rozdíl zjistili, až když jsme se doklouzali k potravinám a tam, na suchém povrchu, se bota přilepila. A s každým krokem vydávala zvuk, jako bychom měli místo podrážky izolepu.

Nandavání: ***

Chůze: 0

Nesmékavost: 0

Cena: zhruba 95 Kč (pneuservis)

 

Jak jsme hodnotili:

0 horší než bez nich

* mají zásadní nedostatky

** fungují, ale mají mouchy

*** výborně, doporučujeme

Fotogalerie
21 fotografií