Nejdelší letošní otevřené sklepy zažijete v Novém Šaldorfu-Sedlešovicích. Letní otevřené Modré sklepy zahájily 30. dubna navštívit je můžete kdykoli až do 11. listopadu. Každý den v týdnu bude otevřen alespoň jeden vinný sklep v areálu unikátních Modrých sklepů od 17.00-21.00 hod., po individuální domluvě i déle. Můžete posedět a ochutnat zdejší víno s jednoduchým občerstvením, případně si i prohlédnout sklep. Pro informaci návštěvníků je zveřejněn i kalendář otevření jednotlivých vinařství, takže když přijedete, určitě bude některý ze sklepů otevřen.

Léto otevřených sklepů Pavlov.
Autor: Pavel Krška

Festival vína VOC Znojmo otevírá své brány 8. května Letos se na 4. ročníku festivalu představí nově certifikovaná  vína VOC Znojmo, která mohou návštěvníci na místě ochutnat. Připraven je i bohatý kulturní program včetně živé hudební a taneční produkce.

Přijeďte 26. května do Modrých Hor a na Dni otevřených sklepů ochutnáte pěkná místní vína z kravihorských sklepů. Zároveň si vychutnáte nezaměnitelnou recesistickou atmosféru Svobodné spolkové republiky Kraví hora.

Festival vína VOC Znojmo.
Autor: Vinařský fond

Již tradiční dlouhodobá prázdninová akce bude v Pavlově. Koná se zde od 22. června do 2. září, „Léto otevřených sklepů“. Místní vinaři již třetí rok seznamují zájemce se zdejšími víny přímo v místě jejich vzniku – v historických vinných sklepích. V době konání bude mít v obci Pavlov každý týden otevřeno jedno vinařství. Návštěvníci si prohlédnou historické sklepy, poznají osobně jednotlivé vinaře, ochutnají skvělá pavlovská vína a samozřejmě si je také mohou nakoupit do svého vinného archivu.

Festival vína VOC Znojmo.
Autor: Vinařský fond

A po víně do peřin

U vína čas utíká rychle, proto je dobré předem myslet na to, kam večer složit hlavu. Jižní Morava je plná příjemných penzionů a hotýlků v různých cenových úrovních. Pokud byste si nebyli jisti, podle čeho vybírat, klíčem pro vás může být systém certifikovaných vinařských turistických zařízení. Jejich přehled a rozsah poskytovaných služeb najdete na www.wineofczechrepublic.cz. Na stejné adrese je i spousta informací o moravských a českých vínech, kalendář vinařských akcí a všechny potřebné kontakty.

 

Fotogalerie
3 fotografie